Rohan Ricketts lånas ut

Spurs unge talang Rohan Ricketts har fått se sig hamna långt ifrån startelvan under Santinis inledning.
Nu får Rohan välbehövliga A-lagsmatcher i Coventry City FC istället.

Coventrys manager Peter Reid har fått ett välbehövligt tillskott i spelartruppen under en månad framöver och Santini har haft svårt att hitta plats för den förre Arsenal-spelaren Ricketts och väljer nu att låta Coventry få utnyttja hans tjänster i ett par matcher.

Måhända gynnar detta båda parter då Coventry behöver förstärkning på mittfältet och Rohan Ricketts verkligen behöver få ett par A-lagsmatcher i benen.

Ricketts slog ju som bekant igenom i upptakten av förra säsongen då han var given i Glenn Hoddle´s startelva. Ricketts blev sedemera framröstad av fansen som lagets bästa spelare under augusti månad.

När sedan Hoddle fick sparken fick Ricketts det svårare att ta plats under David Pleat och ibland befann sig Rohan helt i frysboxen. Ricketts gjorde dock sitt första mål i Spurs A-lag i Pleats första match vid rodret. Motståndare i den ligacup-matchen var just Coventry.

Det har knappast startat bättre för Rohan under Santinis regim och Spurs 21-åriga offensiva mittfältare har hittills medverkat i 29 matcher för Spurs.

Obekräftade rykten har även florerat att Ricketts skulle ha läckt uppgifter om en eventuell schism mellan Santini och Jol. Något som inte setts med blida ögon i supporterkretsar.

Nu får alltså Ricketts chansen att visa sina kvaliteter i Coventry i stället och enligt uppgift ska han gå rakt in i startelvan i Coventrys match mot managerlösa Leicester City på lördag.

Misstankar faller givetvis också på att detta kanske skulle vara lite plåster på såren för att Spurs valde att låna ut Calum Davenport till Coventrys konkurrenter West Ham direkt efter köpet av Davenport från Coventry gått igenom.

Vi får hoppas att Ricketts kommer tillbaka till Spurs som en bättre spelare och verkligen kan vara med att kämpa om en plats på Spurs flanker.
Som det är nu ser det tunnt ut med duktiga "wingers" i truppen.

Vi önskar Rohan lycka till den närmsta månaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.