Inför: Tottenham – Arsenal

Nu är vi där igen. Solen står i zenit och vindarna blåser positivt på Hotspur Way. Tottenham leder till och med ligan. Det återigen upplagt för ett prakt fiasko av hög kaliber: Arsenal kommer att piska dit oss ikväll.

Den luttrade cynismen
Japp. Under sådana här dagar så kommer den fram. Sakta och krypande men absolut lika säkert och tydligt som förr. Cynismen. Jag vet att de allra flesta av Spurs fans kan känna igen sig. Vi alla har genom åren tagit stora och bastanta tuggor av denna ytterst bittra frukt. Vi har tassat runt titlar, vi har nosat på framgång och lycka men aldrig klivit över den allra sista tröskeln.

Uppskjutandet av fall
Jag skall dock berömma Tottenham. Efter det hemska men fantastiskt väntade debaclet mot West Ham i Oktober, har laget lyckats skaka av sig både Manchester City och Chelsea. Två matcher som på förhand enkelt torde varit givna chanser att slå ned det Tottenham-korthus som byggts. Vi imponerade dock stort i vinsten mot Manchester City, och i den oavgjorda matchen mot Chelsea manövrerade Mourinho bort deras spetskvaliteter med ena lillfingret. Men ju högre höjd vi besitter, desto hårdare kommer fallet att vara.

Ett NLD är ett NLD och ett NLD är alltid ett NLD
Detta derby är alltid förknippat med propaganda, terror och skrämsel. Alla individer som innehar någon enstaka procents rationalitet, vet att i ett North London Derby kan vad som helst hända. Lagens respektive form och tabellplacering är två faktorer som inte spelar någon som helst roll under dessa 90 minuter. Det som kommer att avgöra sitter i spelarnas psyken. Hur väl de kommer att tackla den press som kommer att uppstå. Hur väl de kommer att kyla ned sina emotioner när motståndarlaget gör en alldeles för brysk tackling. Samt hur väl kommer de att hantera ett eventuellt tidigt baklängesmål. Det är, kort sagt, ett stort psykologiskt krig.

Psykologin är vår största nyckel
I och med intåget av Mourinho har Tottenhams psykologiska kvaliteter ökat markant. ”Intelligent c**t” är ett uttryck som var och varann brittisk pundit under det senaste året har nämnt i samma andetag de pratat om Tottenham. Tottenham börjar att bli ett starkt psykologiskt monster under Mourinho. Likt ett barn som lär sig att cykla faller från metallramen då och under sin inlärningsprocess, har även Tottenham fallit i ormgropen ett par gånger. Men byggandet är i gång och dess fundamentala grundstenar växer sig allt starkare.

Visst, vi kan prata om hur fantastiska Kane och Son är tillsammans, eller hur Höjbjerg och Ndombele dragit bort mattan för oss alla via deras galet imponerande säsongsstart. Men är det nånstans där vi på riktigt är starka så är det psykologiskt.

Kan vi använda psykologin till vår fördel ikväll mot Arsenal, ja då finns det åtminstone en kosmisk chans att Tottenham motbevisar min starka farhåga om en förlust.

Get in there! 

Matchinformation:
Avspark: Söndag 6/12-2020 kl.17.30 svensk tid.
Tvsändning: Viasat, Viaplay.
Arena: Matchen spelas på Tottenham Hotspur Stadium.

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.