Inför Crystal Palace – Tottenham

Premier League rullar vidare efter den sköna segern mot PSV i Champions League i tisdags. Precis som förra veckan spelar Tottenham den sena lördagsmatchen, fast nu på den klassiska 18.30-tiden, och inte på den horribla 20.45-tiden som förra veckan. Denna gång åker Tottenham till Selhurst Park där ett formsvagt Crystal Palace står för motståndet. Roy Hodgsons manskap har inte tagit en seger sedan den 15 september och har denna säsong inte vunnit en enda match på hemmaplan, varken i ligan eller i någon av cuperna.

Målsättningen ska därmed inte vara något annat än tre poäng. Stämningen i truppen verkar dessutom vara god och harmonisk. I och med att Dele och Eriksen är tillbaka så är det ruggig konkurrens på de offensiva positionerna. Därför var det väldigt kul att se den offensiva startuppställningen som Pochettino mönstrade i tisdags.

Tottenham har haft svårt mot lågt stående försvar denna säsong, då det blivit lite för stillastående spel med två sittande mittfältare. Jag ser därför gärna att Pochettino fortsätter att våga med den offensiva uppställningen mot just den typen av motstånd. Framförallt när det finns så många offensiva alternativ i form. Nu tror jag dock inte att Pochettino tar den vägen på lördag då Dele och Eriksen precis kommit tillbaka från skada och förmodligen börjar på bänken.

Dier och Wanyama är åter i träning, men är tveksamma till spel redan på lördag. Inget spel blir det heller för Dembele som enligt rapporter blir borta till nyår. Rose och Vertonghen fortsätter med sin rehab och är inte heller aktuella för spel.

Förväntad startelva bör därför bli:

Lloris
Davies – Sanchez – Alderweireld – Trippier
Sissoko – Winks
Son – Lamela – Moura
Kane

Jag tycker att spelet sett bättre och bättre ut på slutet även om det slarvats en del i försvarsspelet. En förbättring där, samt lite mer kliniska avslut där framme så tror jag att Tottenham inkasserar sin fjärde raka seger. Nu varvar vi upp!

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.