Nabil Bentaleb flyttar permanent till Schalke 04

Det har varit väldigt mycket spekulationer kring låneavtalet för Nabil Bentaleb. Framför allt inför Schalkes match mot Köln förra veckan. Media påstod att om Bentaleb gjorde ett framträdande i den matchen så skulle en klausul i låneavtalet göra det möjligt för tyskarna att genomföra en permanent flytt för den algeriska mittfältaren, från norra London till Gelsenkirschen och Schalke 04. Detta då antalet framträdanden nått en viss kvot.

Roligt nog ser det ut som spekulationerna stämde bra – Igår vid 18-tiden svensk tid meddelade så väl Schalke som Spurs via sina respektive sociala medier att övergången var klar.

Prislappen för ”kungsblåa” ser ut att hamna på 16 miljoner pund. Utöver det tillkommer en låneavgift på 2 miljoner pund enligt flera källor. En otroligt kraftig prislapp om man ser till det faktum att Bentalebs värde hos Pochettino och Spurs var betydligt lägre.

Dock skall man tillägga att Bentaleb gjort en otroligt stark insats i Tyskland under sitt lån och verkligen slagit sig in på kort tid i deras startelva.

Kommer Spurs och deras fans sakna Bentaleb? Svaret där är nog både ja och nej. Bentaleb blev en väldigt omtyckt spelare i Pochettinos förvandling av Tottenham efter Tim Sherwoods bygge. Dock efter hans förlängningskontrakt som drog ut på tiden där spelaren och klubben under en tid inte kom överens så tappade Bentaleb sin plats i startelvan på grund av skador samtidigt som Eric Dier och Mousa Dembele tog över platsen som defensiva mittfältare. Två spelare som gjorde att så väl Bentaleb och även Ryan Mason fick söka nya utmaningar. Mason anslöt till Hull på en permanent basis och Bentaleb lämnade för Schalke på lån som nu blivit permanent.

Med det sagt – Lycka till, Nabil!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.