Inför Tottenham – Brighton

Nu har vi väntat länge nog, länge nog, länge nog. Nu har vi väntat länge nog, länge nog. Snart börjar vi få gråa hår, gråa hår, gråa hår…

… Men på lördag är det (kanske) äntligen dags! Med Sydkoreas och Malis respektive uttåg ur deras kontinentala mästerskap finns chansen att Postecoglous lag för en gångs skull inte saknar en enda nyckelspelare. När hände det senast undrar ni? Självklart är svaret i början av november, i den där matchen mot Chelsea vi helst inte vill minnas. Efter en fullständigt briljant start på säsongen har det stundtals varit lite motigare sedan 4-1 förlusten mot konkurrenterna från väst. Det har sedan dess gått ett par månader, ett transferfönster har stängt, och nu ser truppen bättre ut än på länge. Det finns offensiv kraft i en pånyttfödd Richarlison, Son, Kulusevski, Johnson, Werner och Maddison. Centralt kan Ange välja mellan Sarr, Bissouma, Bentancur, Skipp och Höjbjerg, och defensiven är solid med förstärkning av Dragusin.

Det går verkligen att påstå att förutsättningarna ser lovande ut för att det ska bli en tillfredställande match mot Brighton, i vilket som kan bli Spurs femte hemmaseger i rad. Brighton kommer från en stark seger mot Crystal Palace, men åkte dessförinnan på en rejäl stjärnsmäll när Luton besegrade fiskmåsarna med hela 4-0. Detta händelseförlopp beskriver Brighton väl under denna säsong; höga toppar och djupa dalar, samt näst intill omöjligt att förutse om det är en topp eller en dal som väntar härnäst. Till deras försvar har de liksom Tottenham varit skadedrabbade under hela säsongen, och inför denna match saknas Adingira, Enciso, March, Veltman och Milner. Däremot är Brightons kanske starkaste offensiva kraft, Mitoma, tillbaka från asiatiska mästerskapen och väntas starta på lördag.

Med fokus på Tottenham ska det bli högintressant att se hur laget formeras. Försvarslinjen känns relativt given, med det lilla förbehållet att känslan är att Dragusin snart förväntas få chansen från start. Däremot vet vi hur väl Romero och Van de Ven fungerar tillsammans och jag har svårt att se Postecouglou laborera med denna duo enbart med rumänens moral i åtanke. Mer intressant är det längre upp i planen. Det känns som det var ett år sedan vi såg Bissouma spela för Tottenham, och jag tror inte heller att han kommer starta denna match. Mittfältaren som smittades av malaria under afrikanska mästerskapen sparas troligen till ett inhopp i andra halvlek. Höjbjerg har varit stark de senaste matcherna och kan mycket väl komma att starta, i så fall på bekostnad av Rodrigo Bentancur som varit lite under isen på senaste. Sarr känns som ett givet inslag i startelvan efter sin återkomst från landslagsuppdrag med Senegal, och i den lite mer offensiva centrala rollen hittar vi självklart James Maddison. Fronttrion tror jag kommer bestå av Son, Richarlison och Kulusevski, men konkurrensen är hård med både Werner och Johnson som mycket väl kan komma att peta svensken som haft en liten formsvacka de senaste omgångarna.

Däremot finns det en liten del av mig som hoppas på att Postecoglou vågar vara lika aggressiv som han var när han formerade laget inför andra halvlek i mötet mot Brentford. Offensivt nog spelade både Kulusevski och Maddison centralt med Höjbjerg som ett ankare bakom. Detta skapade direkt en helt annan kreativitet på mitten och min åsikt är att Dejan ofta är starkare centralt när han är mer involverad i spelet. För denna match skulle en sådan förändring innebära att antingen Werner eller Johnson startar och att Sarr troligen förpassas till bänken. Detta scenario känns inte vidare troligt att ske från start men det är säkerligen ett verktyg Postecoglou kan plocka fram om matchen hamnar i ett låst läge. Predicted Line-Up:

I skrivande stund inser jag att denna text varit övervägande positivt vinklad, och vill därför skicka med ett ack så viktigt ta i trä

COYS!

Axel Paulsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.