Inför Tottenham – Brentford

Onsdag den sista januari och vi gästas under kvällen av ”The Bees” från dom västra delarna av London. Brentford som inte spelat en match sedan den 20:e, då man hemmaslog Nottingham i ligan med uddamålet. Dessförinnan har man likt Spurs fått respass från FA-cupen efter att besegrats av Wolves med 3–2.

Brentford vände senast den negativa kurvan med 5 raka torsk till en vinst mot tidigare nämnda Nottingham efter att lagets stora målskytt äntligen var tillbaka efter sin 8 månader långa avstängning för brott mot bettingreglerna. Toney med kaptensbindeln inledde målskyttet genom en omtalad frispark där han flyttade bollen och sprayen ett par decimeter åt sidan. Välkommen återkomst för Brentford som inte riktigt följt upp fjolårets 9 plats och befinner sig på en 15 plats i tabellen hela 18 poäng bakom Spurs.

Avsaknaden av Toney har varit stor och Mbeumo, Wissa, Maupay och Ghoddos har väl inte riktigt presterat på samma nivå över tid. Att sedan Mbeumo skadade sig och missade Afrikanska mästerskapen, Wissa (Kongo), Onyeka (Nigeria) och Ghoddos (Iran) drog på Afrikanska resp. Asiatiska mästerskapen gjorde inte direkt saken bättre för dom rödvita. Övriga skadade och som således missar kvällen batalj är Henry, Hickey, Schade samt Regulion som inte får möta Spurs som utlånad. Dock får man tillbaka Norgaard som är en viktig spelare på mitten.

Trolig startelva är Flekken i mål, Collins, Pinnock och Mee i backlinjen. Ett halvdanskt mittfält med Roerslev, Damsgaard, Nørgaard, Janelt och Lewis-Potter. Framåt finns inte så mycket alternativ utan Maupay och Toney får fortsätta.

I Spurs har man slickat såren sedan förlusten mot City och fått träna på i nästan en vecka. Just den faktorn har nog varit nyttig för alla som precis kommit tillbaka från skador så som Maddison, van de Ven, Romero och Bentancur. Fortsatt på skadelistan är Lo Celso, Sessegnon, Solomon och Veliz . Sen har vi Son kvar i Asiatiska mästerskapen efter att ha slutat 2:a i gruppen efter överraskningen Bahrain. Sarr´s Senegals äventyr tog slut efter att hemmanationen Elfenbenskusten vände och vann på straffar, dock tveksamt om han är tillbaka i truppen redan ikväll. Slutligen så laddar Bissouma för Malis kvartsfinal mot Elfenbenskusten, noterbart att speltiden har varit begränsad där han bara startat 2 av 4 matcher.

Detta ger en ganska väntad startelva med väggen Vicario i mål som varit en av ligans bästa målvakter så här långt av säsongen. Porro till höger, Romero och van de Ven i mitten, Udogie till vänster. På mitten är Bentancur given och troligtvis flankeras han av Höjbjerg som känns gå före Skipp, även om den sistnämnde gjorde en bättre match senast mot City än hans konkurrent. Framför dem borde Maddison starta, han har varit saknad sedan fotskadan och måste så snabbt som möjligt hitta formen igen. Med Maddisons återkomst så flyttas Kulan tillbaka till högerkanten där han varit en av ligans bästa spelare sett till statistiken.

Till vänster i Sons frånvaro så står det mellan Brennan och nye Werner. Tycker inte Brennan varit så dålig som många vill påstå och känns som han har större förståelse för hur Ange vill spela varpå han går före Werner. Slutligen längst fram får Ricky fortsätta efter att äntligen ha börjat hittat målet och står på lika många som överhypade Saka och Nunez men ett sämre än Chris Wood.

Sett till tidigare matchar lagen emellan så kan man nog räkna med en jämn match med ett litet övertag till vårt Spurs. Senaste mötet slutade med ett oavgjort resultat (2–2) efter sen kvittering i första från Royal och en mållös andra halvlek. Framför allt vill man se Rickys målform fortsätta, Maddison hitta tillbaka till formen från säsongsinledningen, försvaret bara dominera sina motståndare och det där flödande Ange-spelet som bara löser upp alla knutar tillsynes obehindrat.

COYS!

Gustaf Jonsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.