Inför Manchester United – Tottenham

I morgon smäller det, Manchester United på bortaplan! Just Manchester United är ett lag som Tottenham brukar ha svårt för, av de 36 senaste möten har United vunnit 20, medan Tottenham endast har vunnit 8. Men jag tänker inte dra för stora paralleller till det då det är något av omvända roller i ligan just nu.

Manchester United vann förvisso den senaste matchen, men det var i FA-cupen mot Wigan och det var verkligen ingen övertygande tillställning. United har inte presterat bra i Premier League i år, vilket i alla fall överraskat mig. Laget från förra säsongen är i stort sett intakt, men spelet de bjuder på är i många fall krampaktigt och flytet saknas. Dock blixtrade laget till när Aston Villa var på besök på Old Trafford inför jul, där United vände ett 0-2 underläge till vinst med 3-2. Första halvleken var United helt under isen, men de kom tillbaka som ett nytt lag i andra och lyckades bryta Aston Villas övertag och dessutom sätta sina chanser.

United är ett lag, likt Tottenham, som är drabbat av väldigt många skador just nu. Det börjar dock ljusna även på deras horisont då Casemiro, Martinez och Shaw verkar vara tillgängliga för spel, även Maguire verkar vara på väg tillbaka, men där är det fortfarande lite ovisst och tveksamt om han finns tillgänglig imorgon. Målvakten Onana ska ju spela i Afcon (likt Sarr och Bissouma), men verkar ändå vara tillgänglig för spel mot Tottenham enligt presskonferensen med Ten Hag.

Hur kommer då United att ställa upp mot Tottenham? Enligt Skandinaviska Manchester United imponerade Kobbie Mainoo på mittfältet mot Wigan senast så det kan bli trolig start för honom tillsammans med Eriksen och Fernandes. United har ju haft otroligt svårt att göra mål under höstens seriespel, men jag misstänker att det blir ett offensivt lag vi får se med Garnacho, Rashford och Höjlund i spetsen. I backlinjen går troligtvis Shaw in från start på vänsterkanten, i övrigt oförändrad sedan matchen mot Villa. Då ser startelvan ut som följer:

Gällande Tottenham blåser ju de positiva vindarna starkt! Trots att spelet inte varit lysande i de senaste matcherna har det blivit idel segrar, endast plumpen mot Brighton borta finns i protokollet för de senaste fem matcherna. Det är verkligen en styrka och något som jag saknat sedan Pochettinos dagar, att vi kan vinna mot ”sämre” lag trots att Tottenham inte har någon av sina bättre dagar spelmässigt.

Något som också är trendbrytande för årets upplaga av Tottenham är de tidiga och kvalitativa värvningarna av Timo Werner och Radu Dragusin. Ska jag vara helt ärlig är jag tveksam till Werner, han är inte någon favorit i min bok och en spelare som (i alla fall under tiden i Chelsea) oftare sprang offside än presterade målchanser. Men det var ett tag sedan nu, så det ska bli spännande att se om Ange Postecoglou kan använda sin magi till att lyfta Werner som han gjort med övriga spelare i laget. Jag misstänker dessutom, i Sons frånvaro, att han kommer komma in redan från start. Det är dock otroligt bra jobbat av våra scouter (Lange och gänget) att kunna få in en trots allt kvalitativ och målfarlig spelare så tidigt i januari med tanke på Tottenhams läge gällande skador och landslags frånvaro.

Radu Dragusin är ett nytt namn för mig, har kollat in lite videor från hans tid både i Juventus och Genoa och kan konstatera att han ser väldigt spännande ut. Lite en Romero-typ av spelare, placerings och brytningssäker men också snabb och bra med huvudet. Det kan ju inte heller vara en nackdel att han tidigare spelat med både Kulusevski och Bentancur i Juventus, vilket borde hjälpa honom att komma in bra i laget. Det ska bli spännande att få se vad han kan tillföra laget, och jag tror faktiskt även att han går rakt in i Ange startelva mot United då Romero inte är tillgänglig för spel.

Hur ser det då ut på skadefronten? Helt klart börjar det ljusna för Tottenham! Van den Ven är tillbaka, Romero har varit med på träning i veckan men Ange bedömer att det är för tidigt att ha med honom mot United (även om ryktet säger att Romero vill spela), Maddison verkar vara redo för spel mot City i FA-cupen i slutet av januari liksom Salomon. Sarr, Bissouma och Son är ju som tidigare känt iväg på landslagsuppdrag till mitten av februari. Tyvärr drog Davies på sig en knäskada senast mot Burnley och även Lo Celso fick lämna planen pga skada. Så dessa två är borta från spel ett tag framöver. Scarlett och Veliz är också dom borta pga skada.

Om jag skulle vara Ange Postecoglou skulle jag ställa upp med Porro, Dragusin, Van den Ven och Udogie i backlinjen. Porro blir bättre och bättre för varje match och en riktig arbetsnarkoman och Udogie som övertygat redan från start med trygghet i försvarsspel och farlig i anfallet. Udogie måste dock sluta ta alla dessa onödiga kort som hållit honom borta från flera matcher.

På mittfältet är Bentancur självklar, och troligtvis även matchens kapten i och med att samtliga tre kaptener är borta. Vem som skall spela bredvid honom är dock inte helt solklart. Ange verkar ha en liten förkärlek till Skipp, men i och med att vi möter ett på pappret bättre lag än senast kanske det är en trygghet i att sätta in Höjbjerg. Som spets på mittfältet är det självklart Dejan som kommer spela, tror även att United som motståndare kommer passa honom riktigt bra då deras mittförsvar är lite långsamt och hans bollhantering och framspelningar kommer bli viktiga i matchen.

Framåt tror jag, som jag skrev tidigare, att Werner går in direkt på vänsterkanten i Sons frånvaro. Johnson till höger och Richarlison som skjutspets gör då att laget ser ut som följer:

Detta kommer bli en riktigt spännande match där United behöver vinna för att supportrarna ska ha något som helst förtroende för klubben och Ten hag. Det betyder att dom kommer spela offensivt och jag misstänker redan tidigt sätta hög press på Tottenham. Kommer Tottenham stå emot den första kvarten och sedan sätta sina chanser tror jag det blir vinst. Jag sträcker även ut hakan och säger vinst med 3-1 för Tottenham då de nu fått några extra dagars vila och fått in lite nytt blod i truppen. Det kommer bli tufft, gå fort och det är en utmanande batalj som väntar. Som jag längtar!

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.