Inför Tottenham – Burnley

Det är dags för vad konnässörerna refererar till som ”the highlight of the English football calendar” – tredje rundan i FA-cupen. Rundan där storlagen gör entré i turneringen och potentiellt ställs mot smålag från byar och samhällen runt om i landet. Det kan mycket väl bjudas på en och annan skräll när David ställs mot Goliath.

För Tottenhams del generade lottningen dock välkänt motstånd i form av Burnley, som kommer på besök till London på fredagskvällen. Vincent Kompanys gäng kommer från två raka förluster i Premier League och endast 4 poäng inspelade på de senaste 5 matcherna. Det börjar se mer och mer troligt ut att det inte blir någon Premier League-fotboll på Turf Moor nästkommande säsong.

Inför denna cupmatch har Burnley fått tillbaka anfallaren Lyle Foster, som även målade mot Aston Villa i deras senaste match. Däremot saknas kanske lagets hittills bästa spelare Luca Koleosho då han drog på sig en svårare knäskada i början av december. Även Hjalmar Ekdal och Jordan Beyer väntas missa matchen mot Tottenham.

För Spurs del kan en eventuellt börja fundera över om det ens finns några spelare kvar att formera en startelva av. Rodrigo Bentancur gjorde en högst oväntad comeback senast mot Bournemouth men skadelistan är fortfarande kilometerlång bestående av Maddison, Van de Ven, Romero, Solomon, Perisic och antagligen Alejo Veliz. I kombination med detta tappar Tottenham också Son, Sarr och Bissouma till asiatiska och afrikanska mästerskapen. Detta lämnar laget i ett märkbart sämre läge men man förväntas fortfarande komma segrande ur fredagens kamp.

I övriga nyheter har januarifönstret öppnat och det ser för en gångs skull ut som att Tottenham tänker agera snabbt och säkra nyförvärv i början av månaden (potentiell jinx…). För stunden kretsar de hetaste ryktena kring Genoas unga rumänska mittförsvarare Radu Dragusin, som enbart sägs vara detaljer från klar. I skrivande stund är inget officiellt och det är högst otroligt att det sker något snabbt nog för att Dragusin skulle eventuellt kunna vara i spel redan mot Burnley. Det ska dock sägas att Tottenham skriker ut efter en mittback i Romeros och Van de Vens frånvaro och om den unge rumänen följaktligen blir klar för Spurs så kan vi nog förvänta oss att se honom i action mer eller mindre omgående.

Min förväntade startelva ser ut som följande:

Det finns självklart en chans att Forster får en chans mellan stolparna i detta cupmöte, samt att Dier och Höjbjerg får en chans att säga farväl till fansen inför eventuella övergångar i januari. Däremot tror jag Ange har lärt sig läxan från cupförlusten mot Fulham tidigare under säsongen, och kommer antagligen minimera rotationen och ställa upp starkast möjliga lag.

Håller alla möjliga tummar för avancemang och för guds skull inga fler skador…

COYS!

Axel Paulsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*