Inför Tottenham – Newcastle

Besvikelsen efter torsdagens förlust, och för all del senaste förlusterna, sitter fortfarande kvar. Men nu är det dags att se framåt! I morgon söndag kommer skatorna på besök, och det brukar alltid bli en underhållande match när Tottenham möter Newcastle.

Det som dock är lite ovanligt vid morgondagens match är att både Tottenham och Newcastle är väldigt skadedrabbade. Båda lagens senaste resultat är förluster, Newcastle förlorade stort borta mot Everton och jag misstänker att det är ett revanschsuget Newcastle som kommer på besök till Tottenham Hotspur Stadium.

Skadelistan hos Newcastle står ut lika mycket som hos Tottenham där Nick Pope är det senaste tillskottet. Viktiga spelare som Botman, Wilson, Barns står också på skadelistan och heltidsavstängde Tonali får inte beträda en plan innan nästa sommar.

Om jag ändå ska framhålla någon som överraskat mig i Newcastle så är det högerbacken Livramento. Tycker han gjort fina insatser på högerkanten och någon som Tottenham måste se upp med. Sedan har vi ju Sveriges stjärna Alexander Isak som vi aldrig får räkna bort. Hade dock hoppats att Emil Krafth hade fått lite mer speltid, men han verkar fast på bänken som det ser ut just nu.

Trolig startelva för Newcastle:

Tottenham spelar bländande fotboll just nu, precis som jag älskar att se! Det som saknas är dock målen. Vi måste bli betydligt vassare framför mål. En stor del av tiden gick åt av småpassar mellan Bissouma och Lo Celso i mitten, och där gör vi inga mål. Antingen måste spelet breddas ut på kanterna mer, och därifrån måste vi få in bollen in i mitten. Jag tyckte det var alldeles för få inlägg, så fort Porro började med det i slutet på matchen så blev det farligt. Känslan efter de senaste 1-2 förlusterna är att vi gör första målet, sedan slappnar vi av och ger inte järnet för att få in boll nummer två.

Tottenham har ju svårt att spela mot lågt sittande försvar, vi har sett det förut och kommer garanterat se det igen. Detta är ju något som Postecoglou på något sätt måste jobba för att motverka, hitta lösningar och möjligheter.

Hur tror jag då att startelvan kommer se ut i morgon? Backlinjen tror jag blir intakt, kan inte se att vi har någon som utmanar torsdagens spelare. Mittfältet däremot tror jag blir lite förändring. Här har jag lite olika förslag beroende på läget med Sarr. Klarar han 90 minuter tror jag han går in och ersätter Höjbjerg, och blir då ett mittfält med Sarr, Biss och LoCelso. Då tror jag även forwardspositionerna blir som tidigare, Johnson, Son och Kulu. Om Sarr däremot inte klarar 90 minuter misstänker jag fortfarande att Höjbjerg går ut och att Biss och LoCelso tar de mer defensiva rollerna och Dejan flyttas in som 9:a. Då blir forwardsalternativen Richarlison, Son och Johnson. Är ju också ett frågetecken kring Sons status, men jag räknar med att han startar.

Så, trots lite osäkerheter tror jag startelvan blir som följer:

Ännu ett test är att vänta, två skadeskjutna lag ska tampas och, som den positiva människan jag är, tror jag på vinst. Tre hemma matcher i rad utan vinst, nu vänder det.

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*