Inför Tottenham – West Ham United

Knappt har vi hunnit smälta söndagens smällkaramell innan det är dags för nästa, på torsdag står formstarka West Ham för motståndet.

För West Ham inleddes november med vinst mot Arsenal (vilket vi ju alltid uppskattar) i Caraboa cup och fortsatte sedan med idel vinster för David Moyes mannar. West Ham är med andra ord inne i en riktigt formstark period efter en lite knackig inledning av Premier League. Laget ligger 9:a i tabellen, före bland annat Chelsea, och om vi jämför med förra året så är inledningen betydligt bättre då West Ham låg nära nedflyttningsplats vid denna perioden förra året. Senaste matchen mot Crystal Palace hemma var nog inte riktigt vad West Ham räknade med då man endast lyckades få oavgjort resultat 1-1.

West Ham har även gjort kloka värvningar i sommar, där jag skulle vilja framhålla James Ward-Prowse övergång från Southampton som den mest lyckade. Ward-Prowse har verkligen dominerat på West Hams mittfält och styr mycket av spelet. Hans känsla vid frisparkarna är inte att förglömma och något Tottenham verkligen måste se upp med!

Då Antony och Zouma båda är skadade misstänker jag att Moyes inte ändrar något i startelvan efter matchen mot Crystal Palace, då ser startelvan ut som följer:

Men låt oss nu fokusera på Tottenham. Matchen mot City blev ju till slut en riktigt sprakande tillställning, men det kunde gått riktigt illa i första halvleken. Laget var helt enkelt inte med i matchen och blev väldigt tillbakatryckta. Men efter Anges tillrättavisning i paus kom Tottenham ut som ett nytt lag i andra halvleken och lyckades förvalta bollen och minimera misstagen. Dock är målen som City får en summa av slarviga passningar på mittfältet, vilket inte går att släppa till mot ett lag som varken City eller West Ham.

Läget i laget är ju, som vi alla vet, minst sagt jobbigt med alla skadorna. Postecoglou har meddelat att Sarr fortfarande inte är tillgänglig för spel, vilket gör att jag tror på en likande uppställning som mot City med Dejan som 9:a. Detta har han ju skött med bravur och verkligen växt ännu mer på planen. Bakom Dejan ränkar jag med att Bissouma och Lo Celso startar. Bissouma har dock kämpat med att komma in i matcherna efter avstängningarna. Han inledde säsongen brilliant och har verkligen steppat upp på planen inledningsvis och varit ledande på det defensiva mittfältet. Jag är dock övertygad om att han kommer starta på torsdag och jag hoppas att publiken på Tottenham Hotspur Stadium kan peppa honom att få ordning på spelet igen. Lo Celso var ett stort utropstecken mot City. Inte nog med att han gjorde 2-2 målet, han vann viktiga dueller och var en av dom som faktiskt satte sina passningar. Jag kan inte se att Ange petar honom, utan räknar med att Kulusevski, Biss och Lo Celso kommer dominera mittfältet.

I backlinjen kan vi däremot se en ljusning – Romero är tillbaka! Det gör att jag tror att Ange sätter Royal på bänken då jag anser att Davies är tryggare som innerback. Porro gjorde en riktigt grym match i söndags och det är härligt att se hur han växt in i rollen under höstsäsongen. Även Udogie är ett enda stort utropstecken på vänsterkanten. Han vågar spela offensivt, men är även otroligt säker i sitt försvarsspel. Enda minuset jag har kring Udogie är att han är lite vårdslös i situationer där det inte behövs (som när han fick två gula kort mot Chelsea på vårdslösa och onödiga försök till brytningar). Men han lär sig!

Framåt skulle laget kunna formeras på lite olika sätt.. Eftersom jag misstänker att Dejan startar som 9:a, tror jag även här att Postecoglou kör enligt startelvan mot City. Gil kom dock inte helt till sin rätt, han sprang och sprang men kom ingenstans.. Eventuellt skulle Ange välja att starta med Richarlison, men eftersom han precis kommit tillbaka från skada tänker jag att det kan bli ett tidigt inhopp istället för start. Johnson visade på sin snabbhet mot City, även om han inte gjorde så mycket väsen av sig i just den matchen är han ju ett framtidsnamn av rang! Lite mer muskler och rutin så kommer det bli en av Tottenhams nyckelspelare framöver. Jag ser inte att Ange petar honom heller från startelvan till förmån för Richarlison. Längst fram är Son ohotad och dessutom hoppas jag han för med sig lite självförtroende från City-matchen där han var riktigt bra.

Så min startelva ser ut som följer, hoppas Ange håller med mig:

Låt oss nu hoppas att vi får med oss lite flyt och att chanserna sitter, då kan det bli en roligt kväll för oss Spurs-supportrar. Men jag tar inget för givet utan förväntar mig, i sann Spurs melodi, en torsdag i ”nära-hjärtinfarkt”-anda och bara hoppas att slutresultatet går Tottenhams väg – det är vår tur nu.

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*