Inför Wolverhampton – Tottenham

Upp till bevis efter manfallet från Chelseamatchen!

Wolves borta alltså. Redan innan Chelsea-dramat kändes det som en lite lurig match. Nu när krutröken knappt har skingrats efter det näst intill osannolikt hemska utfallet från bataljen mot Chelsea känns det ännu osäkrare att förutsäga hur det kommer att gå. Vi har fyra spelare ur ordinarie startelva avstängda (Romero, Udogie) eller skadade (van de Ven, Maddison) och Ange har mycket att fundera på inför nästa match.

Inför säsongen trodde vi att vi skulle få uppleva en skakig start på säsongen med en ny tränare och många helt nya spelare, framför allt i backlinjen + ny målvakt. Efter en följd av starka insatser var vi plötsligt enda obesegrade laget och i serieledning, vilket ingen trodde på i augusti. Nu kanske den skakiga delen kommer? Hur kommer försvarsspelet att se ut när vi inte har en blixtsnabb holländare där bak som enkelt avväpnar alla farliga bollar i djupled? Hur kommer anfallsspelet att fungera utan Maddison? Sanningens ögonblick på lördag alltså!

Vad finns det som talar för en seger på lördag? En positiv sak är att Wolves inte ser lika farliga ut med Neto skadad. Han har med sitt driv och snabbhet legat bakom det mesta i anfallsväg i Wolves’ spel. Att spela på Molineux har varit en tuff uppgift för alla lag under säsongen, Liverpool vann med ett nödrop efter att ha vänt matchen i slutet, City förlorade, Villa och Newcastle kryssade.

Utan Neto ser de mer mänskliga ut och gjorde en riktig plattmatch i förlusten senast borta mot Sheffield United som inte vunnit tidigare den här säsongen. (Vissa supportrar började kräva manager Gary O´Neils avgång och fundera på om Nuno möjligen finns tillgänglig igen. Vilket med Spursögon verkar som ett hemskt alternativ att behöva fundera på).

Trolig uppställning Wolves:

De spelar en variant som påminner om Contes uppställning med wingbacks, ibland blir det 5-2-3, ibland 3-4-3. Vår gamle bekant Doherty är bänkad men kommer ibland in i matcherna. De ser lite skakiga ut ibland när de försöker spela upp bollen bakifrån från målvakten Sa, där borde det finnas goda möjligheter för Spurs att vinna bollen högt och skapa målchanser/mål därifrån. Jag tror att vår chans ligger i att inte tillåta Wolves att spela upp bollen utan hålla spelet på deras planhalva och få dem att behöva fokusera på vårt spel i stället för tvärtom. Doyle och Lemina på deras mittfält borde kunna få samma problem som vi såg Höjbjerg och Bentancour få förra säsongen när motståndarna har ett numerärt övertag på mittfältet.

Hur kommer Spurs att ställa upp?

Tre nya måste in i backlinjen så det blir intressant att se! Vi såg ju mot Chelsea att Postecoglou är mer To Dare is To Do än kanske någon annan tidigare Spurs-manager, åtminstone i modern tid. Postecoglou kommer alltså att ställa upp laget som vanligt med hög backlinje och intensiv press på motståndarna, för att förhindra att de lyckas spela upp bollen. Ende tillgänglige mittback med PL-erfarenhet är Dier, så det är troligt att han startar matchen. För att klara av att spela med den höga backlinjen behöver Dier en snabb mittback bredvid sig, vilket skulle kunna ge Ashley Philips chansen att debutera. Philips har tränat med A-laget länge och Ange är känd för att inte vara rädd för att ge unga spelare chansen.

Alternativen vore Höjbjerg som jag tror faller på frånvaron av snabbhet eller Emerson som jag tror behövs på vänsterkanten. Emerson får alltså fortsätta vikariera för Udogie. Davies vore ett alternativ men har inte sett bra ut när han fått chansen och Emerson fick ju ersätta honom senast när Udogie inte var med. Porro stod över träning i veckan men har inte rapporterats skadad så jag tror att han startar. Om inte blir det väl in med Davies på vänstersidan och över med Emerson på höger.

På mittfältet tror jag däremot att Höjbjerg får chansen baserat på goda insatser de senaste matcherna. Blir intressant att se hur Ange ställer upp mittfältet, hur rollerna fördelas där. Lo Celso vore egentligen det naturliga valet som direkt ersättare till Maddison, men det verkar som att Ange inte har förtroende för honom efter lite svagare insatser från Lo Celso när han väl har fått chansen. Ett annat alternativ man kan tänka sig är Kulusevski i Maddisons roll men Ange har inte riktigt provat det hittills, så jag tror inte att han gör det nu heller. Får hoppas på att Sarr kliver upp ytterligare en nivå och sätter sina passningar fram till Son lite snabbare och med lite mer precision, samt att Bissouma hittar tillbaka till den osannolika form han varit i tidigare.

I anfallet bör det bli samma uppställning igen, dvs Kulusevski-Son-Johnson. Här finns inga frågetecken, bara att fortsätta som inledningen mot Chelsea.

Trolig startelva Spurs:

Bänken ser lite tunn ut både i försvaret och i anfallet. På mittfältet finns Bentancour och Skipp att tillgå, i försvaret finns Ben Davies plus Alfie Dorrington (18 år) och i anfallet Gil och Veliz. Finns ett visst behov av förstärkning i januari!

Hur går det? Målrik tillställning? Hoppas på en knapp seger där man förmodligen får lida 90+10 minuter innan poängen är säkrade, 3–2 Spurs skulle sitta fint!

COYS!

Gunnar Melkersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.