(foto: jenny boström)

Förlusten svider faktiskt inte.

Jag förstår bitterheten. Romero och Udogie borde kanske blivit utbytta av säkerhetsskäl redan i inledningen av matchen. Spelar man med helfulla glas är det lite som att gå på krogen med kompisen som lider av social tourettes-mundiarré: vad som helst kan hända i den ryska roulettens värld.

Jag såg matchen igår och tänkte efter Romeros utvisning att ölglaset var halvtomt. Mörker och svårt att acceptera verkligheten slog mig. Odiskutabel utvisning, båda gångerna på Romero.  

Men så såg jag kampen, lusten, energin och tron. Jag tittade på min öl och tänkte att glaset kanske inte var så tomt. ”Här finns ju potential att bli påfyllt, det är bara att gå till baren”.

Så kom Madders skada, Udogie såg rött och Van Der Vens sträckning kändes i min egen hamstring. Tittade på glaset. Nästan tomt. Långt till baren. Dyr öl. Jag är såväl lat som medelålders och lönnfet. Orka gå.

Men så ser jag Höjberg, Bentancour, Sarr, Bissouma, Eric Dier (!!) och gänget slita och slita. Höjbergs knä över ribban från mållinjen – såg ni hans min? Såg ni alla andras? Jaja, Chelsea gör mål, och firar som om det vore världens prestation (det var det inte Chelski. Ni var två man mer och klarade er ifrån en utvisning på ett sätt jag vet inte hur så sitt ner). Vicarios räddningar och inställning igår får mig fortfarande att dra på smilbanden. Står de verkligen med den höga backlinjen och springer Son fortfarande halvt ihjäl sig och stressar fram ett inkast på offensiv planhalva i underläget 1-4? Jag hade unnat Bentancour ett mål (varför nicka i knähöjd..?) och Diers mål var offside med tre hårstrån på högerknät spelade vi som lag faktiskt rolig fotboll med fyra bästa spelarna borta och två man mindre. Vi ville något, vi ställde inte bara ut skorna och spelade av matchen.

Det halvfulla glasets avslagna innehåll smakade faktiskt fortfarande ganska gott. Säsongen är lång men inställningen i laget är det inget fel på. Även om glaset är halvtomt just nu med skador och avstängningar så vill jag ha mer av det Tottenham jag såg mot Chelsea.

Laganda och kultur kommer alltid att slå ett köpelag i det långa loppet. Kom ihåg: enda sättet att motverka ett halvtomt glas är att fylla på det.  

COYS!

Simon F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.