Sista matchen för säsongen

På söndag är det dags – sista matchen i Premier League säsongen 2022/23. Vinnarna är redan klara – grattis till Manchester City. Bättre blått än rött i topp. Southampton är redan klara för nedgradering till Championship och på söndag får vi reda på vilka övriga två lag som följer med en trappa ned.

För Tottenhams del har det ju sannerligen varit både höga berg och djupa dalar under säsongen. Till och med avgrundsdjup dal nu på slutet av säsongen. Så det ska bli skönt med lite paus i Premier League – men nästa säsong – då är det minsann våran tur..

Hur ser då läget ut i tabellen inför söndagens match? Om Tottenham vinner, samtidigt som Aston Villa inte vinner – då blir Tottenham 7:a. Spelar vi lika och Aston Villa förlorar, då blir vi 7:a, om nu inte Brentford vinner, då blir vi 8:a. Vinner Brentford och både Tottenham och Aston Villa förlorar, blir Tottenham 9:a. så någonstans mellan plats 7 och 9 kommer vi hamna. Plats 7 innebär kvalificering till Conference League.

Aston Villa möter på hemmaplan ett redan Europa-klart Brighton, som inte har någon chans att varken komma bättre eller sämre än 6:a. Brentford möter på hemmaplan Manchester City, som redan är klara ligasegrare. Tottenham möter på bortaplan ett Leeds som kämpar för överlevnad i Premier League. Känns inte så uppmuntrande så här inför avslutningshelgen.

Leeds läge är som sådant att de måste vinna för att säkra plats i Premier League nästa år. Men det räcker inte bara med vinst, utan både Everton och Leicester behöver förlora (Leeds går även förbi Leicester om de spelar lika). Men jag tror vi kan räkna med ett Leeds som slåss för sin plats kommande år i Premier League.

Hur är då skadeläget i lagen?

I Tottenham ser det ut som följer:

Rodrigo Bentancour – Långtidsskada

Hugo Lloris – Långtidsskada

Ryan Sessegnon – Långtidsskada

Eric Dier – Långtidsskada

Pierre-Emile Höjbjerg – Utvärderas

Christian Romero – Utvärderas

I Leeds ser det ut enligt nedan:

Stuart Dallas – Långtidsskada

Luis Fernando Sinisterra – Långtidsskada

Tyler Adams – Långtidsskada

Patrick Bamford – Utvärderas

Rodrigo Moreno Machado – Utvärderas

Låt oss nu hoppas att vårt kära Tottenham tar sig i kragen denna sista match och visar oss supportrar att det finns vilja och revanschlusta för att avsluta på topp och få en bra känsla inför kommande säsong.

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.