Gruppspelskoll med Tottenhamspelarna

Nu är gruppspelet färdigspelat, och jag måste erkänna att jag för en gångs skull inte kollat på så många matcher. De jag har sett har inte heller inspirerat till att se fler.. Men detta hoppas jag förändras nu när det är dags för Åttondelsfinaler! Nu är det vinna eller försvinna som gäller – och det brukar sätta fart på spelarna.

Här är läget för våra Tottenhamspelare i VM:

Hugo Lloris – Frankrike – gick bekvämt vidare från gruppen (även om sista matchen blev en förlust) spelar i detta nu åttondelsfinal mot Polen, där jag håller fransmännen som favoriter.

Cristian Romero – Argentina – fick en chockstart med förlust mot Saudiarabien, men har efter det spelat stabilt och är dessutom redan klara för kvartsfinal efter gårdagens vinst i åttondelen mot Australien.

Harry Kane och Eric Dier – England – har inte tagit ut sig direkt på sin väg mot åttondelsfinalen som spelas ikväll mot Senegal. Håller England som favoriter, men inte med mycket. Blir en spännande åttondelsfinal då jag anser att England haft den enklaste gruppen i VM. Dier har dock fått minimalt med speltid endast inbytt mot Iran hittills. Kane har än så länge inte fått några fullträffar, men lyckats desto bättre med assisten.

Ben Davies och Joe Rodon – Wales – inte helt oväntat utslagna direkt. Dom lyckades få oavgjort mot USA, men sedan var det rött kort och ridå ner mot Iran för att avsluta med utskåpning av England. Men vilken reda dom haft!

Pierre-Emile Höjbjerg – Danmark – stod för en av turneringens skrällar i och med att dom inte gick vidare till åttondelsfinalen. Såg segt och långsamt ut på planen. Men med Tottenham-glasögonen på så är det ändå skönt att Höjbjerg får vila upp sig inför PL-starten på annandagen..

Ivan Perisic – Kroatien – har ju visat på fin form under VM. Slog ut Belgien ur turneringen, även om Belgien ju missade öppet mål vid mer än ett tillfälle.. Åttondelsfinal mot Japan som ska bli spännande att se, två tekniskt duktiga lag. Håller Kroatien som favoriter.

Rodrigo Bentancour – Uruguay – åkte ut redan i gruppspelet efter, i mitt tycke, förvånansvärt dålig fotboll. Dock visade Bentancour på både klass och kvalitet i matcherna! Hoppas nu bara att skadan han ådrog sig i sista matchen inte är allvarlig.. Även här en spelare som det är sköt att han får lite extra vilotid när jag tittar med Tottenham-glasögonen.

Son Heung-Min – Sydkorea – var ju det laget som slog ut Uruguay. Lite av en skräll i mina ögon. Tyckte inte alls att dom fick till spelet och Son har varit minst sagt osynlig (förutom sista målet såklart). Ska spela åttondelsfinal mot Brasilien och Richarlison, så jag tror tyvärr inte Sydkorea går vidare.

Richarlison – Brasilien – har ju fått starta de två första matcherna (sista gruppspelsmatchen gällde ju inget så då kunde ju lika gärna Jesus få starta… ) och även stått för VMs hittills snyggaste mål! En härlig bissakleta! Möter Sydkorea och Son i åttondelsfinalen där jag håller Brasilien som stora favoriter. Brasilien är även min favorit till guldet i år. Får se om det håller hela vägen..

Pape Matar Sarr – Senegal – har inte bara bjudit på bra fotboll utan högklassig underhållning på läktaren! Pape har dessutom fått lite speltid i VM genom inhopp mot Qatar. Ett framtidsnamn som förhoppningsvis klarar att slå igenom i Tottenham under kommande säsong. Senegal spelar åttondelsfinal mot England. Ser England som favoriter, men inte med mycket.

I korthet:

IN: Lloris, Romero, Kane, Dier, Perisic, Son, Richarlison och Matar Sarr

OUT: Davies, Rodon, Höjbjerg och Bentancour

COYS!
Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*