Champions League-lottning och möte med nykomling

Inte helt förvånande var det ett välorganiserat och defensivt starkt Wolves vi mötte förra helgen. Få chanser i matchen, men jösses vilken lättnad när Kane nickade in vinnarmålet. Det satt otroligt långt inne! Tottenham har inte bara svårt mot defensiva lag, även matcher mitt på dagen brukar rendera i ett oinspirerat lag. Så även förra helgen. Men det är en vinst – och ska vi vara helt ärliga hade detta blivit en 0-0 match förra året, eller än värre, mål i baken i sista matchminuten. Så ett uppsving som bådar gott för framtiden!

Igår genomfördes lottningen till gruppspelet i Champions League, och ingen kan vara speciellt missnöjd med den lottningen! Jag skulle vilja vara så fräck att vi till och med hamnade i den (på pappret) enklaste gruppen. Följande lag är i Tottenhams grupp:

Nu är det upp till bevis att vi klarar av att spela med lite av ett favoritskap, tidigare CL har vi slagits lite mer underifrån. Wow vilken spännande höst!

Denna helgen går våra blickar till Nottingham och City Ground. Nottingham är en positiv överraskning hittills i Premier League med en förlust, en oavgjord och en stark vinst mot West Ham. Detta är en match som Tottenham ska gå in och dominera, men där Nottingham kommer spela defensivt och hoppas på snabba omställningar. Återigen en match som kan bli svettig för oss Spurs-fans!

Läget i lagen är att både Romero och Skipp är borta, men den goda nyheten är att de är på väg tillbaka! Båda räknar med att börja träna med laget på måndag. Det är lite osäkert med Gil och Lucas – båda missade dagens träning, men förutsätts vara med i truppen till Nottingham.

I Nottingham är Moussa Niakhate och Omar Richards borta för långtidsskador. Morgan Gibbs-White fick en lättare skada mot Everton och utvärdering görs inför matchen om han är med eller inte.

Kan vi hoppas att föregående match blev en liten väckarklocka och att vi får se ett piggt Tottenham som kan hålla i bollen och bjuda på en härlig anfall- och pressfotboll!

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*