Paniken: Efter Spurs – Watford, 1-0

Landslagsuppehållet är här för Spurs del efter matchen mot Waford. Nästa match är borta mot Crystal Palace lördagen den 11 september, en av få tidiga lördagsmatcher som väntar Spurs denna säsong på grund av Europaspelet i Conference League.

En period av landskamper med mer stundar således och vad kan man göra då? Jo, man kan njuta för fulla muggar att Arsenal ligger sist i Premier League med noll gjorda mål och 9 insläppta mål. Medan Spurs nu sitter i toppen med 9 poäng av 9 möjliga.

Säsongen är lång och det skiter vi i nu för detta skall firas.

Matchen mot Watford då? Jo, ordinarie elva förutom att Kane startar och knuffar ut Lucas. Den offensiva delen består i stället av Bergwijn, Son och Kane, mittfältet i Skipp, Höjberg och Dele samt en backlinje i Tanganga, Dier, Sanchez och Reguilon.

Kapten Lloris mellan stolparna.

Sissoko då? Jo, såld och klar till Watford samt även startklar för Watford. Måste vara snabbaste flytten och starten någonsin?

Första halvlek: Watford pressar på, även om Spurs första anfall sker först av allt och Kane kallar på straff men domaren ger inget alls. Spurs kommer tillbaka bitvis men Watford vek inte ner sig.

Det är en jämn match och Watford trycker till oss och är starka fysiskt. Flera spelare, om inte alla nästan ett tag väger nog mer än våra spelare i flera dueller.

Men, Son och gänget offensivt är inte ofarliga.

Däremot saknar vi Lucas. Vi måste ha en spelare som kan utmana och bryta igenom linjer. Watfords linjer är hårda och jämna. Även när dom står lågt har vi svårt att bryta igenom.

Son och Bergwijn kommer inte igenom lite.

Pluspoäng till Höjbjerg som bjuder på flera fina passningar i första halvlek som ger Tanganga chansen att komma runt på kanten.

I slutet av första halvlek så får Son frispark, han skjuter in den i boxen och alla tror en nick kommer men ingen sådan sker och bollen studsar in i mål rätt enkelt.

Oturligt för Watford men tacksamt för oss.

Ytterligare ett Son-mål. Sydkoreanen som anslöt för nästan exakt 6 år sedan från Leverkusen gör sin 200:e framträdande i Premier League för Spurs och nu på 72 ligamål i klubben. Vilken spelare.

Dele har ingen riktigt bra dag på kontoret. Han känns lite oskarp och har oflyt i en del aktioner. Tråkigt när han varit en lysande stjärna i denna upptakt av säsongen.

Halvtid och därefter är det Spurs som tar kommandot.

Man låter inte Watford komma in riktigt i matchen även dom försöker.

Spurs är nära 2-0 flera gånger. Det är Kane, det är inhopparen Lucas som ersätter Bergwijn och Dele likaså samt även Son och Sanchez klackar nästan in en hörna (?!) men det blir inge mer.