Mourinho-derbyt: Inför Spurs – Manchester United

Mitt engagemang i Spurs denna säsong har fått sig en massiv smäll. Jag har inte anslutit mig till varken ”Mourinho out” eller till motpolen som säger tvärtom men däremot har jag slitits med resultat, insatser och engagemang som kan ifrågasättas nå enormt.

Jag tappade det nog mest vid uttåget i FA-cupen mot Everton och sen strax därefter, uttåget i Europa League.

Det går inte att klandra allt på José Mourinho. Nog skulle Daniel Levy bistått Mauricio Pochettino ytterligare med en ombyggnation kanske redan sommaren 2017 eller 2018. Kanske skulle man gått en annan väg när man väl valde att gå skilda vägar med argentinaren.

Många saker och ting kan skrivas och sägas.

Hänger Mourinhos anställning på hur matchen mot Ole Gunnar Solskjærs United går? Nä, jag tror verkligen inte det.

Han kommer ha ännu mer motvind vid poängförlust men så länge det finns en matematisk uträkning som kan intyga att hoppet om Champions League-platcering i ligan inte är omöjligt så kommer han sitta kvar.

Som alltid kommer nog även argumentet om ligacupfinalen den 25 april hänga kvar där. Spurs lär inte göra något som kan riskera för stora ringar på vattnet inför finalen mot Manchester City?

Hur som helst, här och nu väntar ett möte som är blytungt.

Spurs kommer från Newcastle-matchen där man åter igen tappar poäng. Kane skjuter i stolpen och motanfallet sätter 2-2, ridå.

På det har vi sett hur Juan Foyths Villareal tagit en stabil seger borta mot Dinamo Zagreb som slog ut oss ur Europa League här om kvällen.

Manchester United däremot kommer från Spanien där man mött Granada i torsdags och säkrat en 2-0 seger inför returen på Old Trafford.

Innan det slog man Brighton knappt trots stundtals utspelade, förlust i FA-cupen mot Leicester, slagit ut Milan i Europa League, 1-0 seger mot Hammers och innan det en tung derbyseger mot Manchester City.

Spurs då? Jo, det råder ännu frågetecken kring Toby Alderweireld och Serge Aurier!

Mourinho ansåg att spelarna var sena från landslagsspel och hade utmaningar med Covid-19-testerna och missade träning.

Något som visade sig inte stämma riktigt och ord stod mot ord förra veckan.

Någon ytterligare förklaring har inte kommit och det enda vi hört av spelarna i denna situation är att Serge Aurier la ut en video på Instagram Stories där han gärna ville visa att han och Steven Bergwijn tränade för sig själva.

Toby Alderweireld la ut en bild på sina barn som firade påsk och önskade glad påsk till sina följare endast.

Belgisk media poängterade väldigt tydligt att Toby Alderweireld, han syntes i bilderna som klubben visade upp i sociala medier när man visade uppvärmning under veckan inför mötet med Newcastle. Ljuger Mourinho eller är det något annat som orsakar denna bild och situation som vi har framför oss?

Två spelare som dock saknas på riktigt är Matt Doherty och Ben Davies.

Det är hemskt men det är nog rätt många som kanske blev glada när man fick höra detta. Dohertys session i Spurs har gått från en fin värvning till att bli en kollaps i så väl spel som självförtroende. Doherty känns som ett skal av vad hans faktiska förmåga är.

Ben Davies likaså kan bidra defensivt men saknar helt det offensiva som Reguilion kan bidra med. Med det sagt efter Newcastle-matchen så vet vi att spanjoren också saknar Davies defensiva förmåga.

Övriga spelare skall vara redo och tillgängliga.

Mitt i allt inför uppladdningen: The Athletic publicerar en artikel om hur Harry Kane anser att pokaler och titlar är längre bort än någonsin i hans tid i klubben och att en flytt kan vara aktuell.

Det känns mörkt, tungt och svårt på förhand.

United har ett flyt nu och får poäng. Spurs lider och har inget flyt och det är för mycket som inte stämmer i alla möjliga och omöjliga led.

Hur som helst, 17:30 på söndag oavsett så sitter man där och hoppas.

Nu, som då, som för alltid.

Come on you Spurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.