Tottenham – Royal Antwerpen 2-0

Gruppfinal, europaspel och publik på läktarna. Upplagt för fest med andra ord. Så mycket fest vet jag inte om det blev, men väl en kontrollerad och stabil insats. Antwerpen kom hit för att skydda sin poäng som skulle innebära gruppseger, vårt jobb var att bryta ner dem.

Innan matchen.

När laguppställningarna släpptes var det väl inga större överraskningar. Reguilon och Lo Celso fanns kvar i startelvan sedan North London Derby, i övrigt var det 9 friska par ben som kom in. Anmärkningsvärt och tråkigt var det att se att inte ens i en reservbetonad elva finns det plats för Dele. Mycket märkligt, känns inte som att beslutet är tagit på sportsliga grunder.

Matchen.

Som sagt, Antwerpen kom inte till London för att vinna i första hand. Gästerna försökte göra det det som vi numera är så bra på, ligga lågt och ställa om snabbt. Det var helt enkelt upp till Tottenham att försöka spela och vinna matchen. Vi börjar matchen ganska segt. Precis som vanligt i Europa League så känns vi inte 100 procent motiverade. Vi har svårt att komma till några lägen, den som försöker mest och bäst är Bale. En Bale som faktiskt kändes väldigt spelsugen. Men ju längre matchen lider, desto bättre blir vi. Vi skapar fler och fler lägen men 0-0 står sig in i pausvilan.

Bergwijn ersätter Reguilon i paus, i övrigt samma manskap när vi drar igång andra halvlek. Från första minuten i andra halvlek har vi höjt tempot och kvalitén ytterligare. Nu får Antwerpen inte låna bollen speciellt mycket. I den 56:e minuten får vi en frispark från ganska långt håll, fram stiger Bale. Det är som om klockorna vridits tillbaka 10 år, för jäklar vilken träff han får. Tyvärr lyckas ju Antwerpens målvakt få bollen i stolpen/ribban, men på returen rusar Vinicius fram och lägger behärskat in 1-0. En fantastisk frispark och bra uppfattat av Vinicius. Strax efter målet gör vi ett trippelbyte. Nu får Alli några minuter tänker man, men icke sa Nicke. Istället kastar Mourinho in 3 stora kanoner i Kane, Son och Ndmobele för att döda matchen. Konstigt att riskera denna trio i en sån här match, men vi får väl lita på Mourinho. Efter bytet blir vi än mer överlägsna. Lo Celso gör snyggt 2-0 framspelad av Kane. Sissoko kommer in och vi spelar enkelt av matchen.

Tankar efter matchen.

Vi har haft svårt att riktigt komma upp i nivå i våra tidigare matcher i Europa League. Idag gör vi vår klart bästa match i turneringen. Ingen champagnefotboll, men kontrollerat och stabilt. Bale kändes som jag skrev innan väldigt spelsugen. Hans bästa match sen återkomsten. Vi vinner gruppen och skaffar oss förhoppningsvis lite enklare motstånd i nästa omgång. Bäst i Tottenham för kvällen tycker jag Lo Celso, Bale och Vinicius är.

Måste bara ta upp Deles situation en gång till. Den är ju mycket märklig. Klubben lägger ut reklam om matchen med Dele på bilder, fansen sjunger hans namn och hans finns trots allt med i matchtruppen. Ändå byts han inte ens in när vi leder och är helt överlägsna. Istället bytet vi in 4 spelare som hade mått bra av att vila. Det liknar mer och mer ren mobbning och ett ovärdigt behandlande av Dele. Jag förstår att vi inte vet allt som hänt och sagts, men varför ens ha med honom på bänken när han inte är aktuell att få hoppa in. Tråkigt att se, men sån här är fotbollen ibland.

Nu laddar vi om inför matchen mot Crystal Palace i helgen.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.