Chelsea – Tottenham 0-0

Lärjungen mot mästaren, så målade många upp matchen mellan Londons bästa lag. Lampard mot Mourinho möttes igen. Hittills är det faktiskt lärjungen Lampard som gått segrande ur de flesta möten. Men mästaren Mourinho har läst på, analyserat och agerat för att nå resultat. Tyvärr räckte det inte till 3 poäng denna gång, men 1 poäng borta mot ett i ärlighetens namn bra Chelsea är inget att skämmas över. Fortsatt serieledning och ännu en hållen nolla. Vi tar det och går vidare helt enkelt.

Inför matchen.

Det fanns en del frågetecken inför matchen. Vem skulle ersätta Toby? Var Lloris, Lo Celso och Bergwijn redo? Skulle Ndombele starta för tredje matchen på en vecka? Som tur var visade det sig att alla var redo. Ndombele startade för tredje matchen i rad och det blev unga Rodon som ersatte Toby. Mourinho mönstrar alltså i stort sett en identisk 11:a som i matchen mot City.

1:a halvlek.

Precis som mot City syns det direkt att Tottenham inte är direkt intresserade av att vinna bollinnehavet. Vi låter Chelsea rulla runt och väntar på satt få till våra kontringar. Vår första chans kommer även denna dag tidigt, Aurier vinner bollen och startar en fantastisk kontring. Tyvärr avslutar Bergwijn strax över ribban. Strax efter detta är det Chelseas tur. Rodon är alldeles för överambitiös och blir av med bollen. Blixtsnabbt får Werner bollen och avslutar snyggt förbi Lloris. Fan tänkte nog de flesta av oss, men linjemannen hade flaggan uppe och målet döms helt korrekt bort. Resten av halvleken visar bägge lagen upp att man kan spela försvarsspel. Enda chanserna är från distansskott. Aurier avlossar ett fint skott och Mount kvitterar det avslutet med ett skott över. 0-0 i paus efter en jämn första halvlek.

2:a halvlek.

Första 15 minuterna i andra halvlek är våra klart sämsta. Här känns Chelsea verkligen farliga. Man lyckas få till flera raka bollar förbi våra spelare vilket gör att framför allt Abraham kommer till en del farliga halvlägen inuti boxen. Men Mourinho justerar och vi får efter ett tag bättre kontroll igen. Det händer inte jättemycket, men i den 80:e minuten får Hugo göra en riktigt fin räddning på Mounts skott. Så 0-0 står sig in på övertiden. Efter en match med väldigt fint försvarsspel från båda lagen så är det precis som att lagen kommer överens om att vi får vars ett gratisslag att sänka motståndaren med. För först nickar Rodon alldeles för kort hemåt mot Lloris, Giroud snappar upp bollen men lyckas inte få bollen över Lloris. Som tack för senast bestämmer sig Zouma för attt bjuda tillbaks och Lo Celso får ett bra avslutsläge. Tyvärr försöker argentinaren göra en svår passning och chansen blir till intet. Matchen slutar 0-0.

Tankar efter matchen.

0-0 borta mot seriens formstarkaste lag är ett bra resultat. Sett till matchen även ett ganska rättvist resultat. Visst har hemmalaget mer boll, men i vår matchplan ingår det inte att äga en massa boll. Så vi bjuder ju till stora delar på bollinnehavet. Allt för att vi ska få chansen till våra vassa omställningar. O vilka omställningar vi har! Bollen går ofta som på ett snöre och vi lyckas ofta komma fram och hota mot motståndarens mål. En fröjd att se. En annan intressant sak att se är hur Mourinho coachar únder matcherna. Första 10 minuterna kommer Chelsea fram flera gånger på vår högerkant. Detta identifierar Mourinho och vips så är Sissoko som en tredje mittback där och den kanten är stängd. Likadant blir det efter vår lite svagare start i andra.

Vår insats.

Många var nyfikna på att se hur Rodon skulle klara sig. Spelmässigt klarar han väl sig bra, men beslutsmässigt mindre bra. Det är 2 felbeslut han gör som kunde kostat oss poängen. Men nu gör dom inte det och förhoppningsvis tar han lärdom av detta och blir bättre. I övrigt gör väl hela laget en stabil insats. Chelsea är inte lika naiva som City, vilket gör att vi får det lite kämpigare offensivt. Det är när Ndombele har bollen som vi verkligen hotar. Vilken spelare han är. Bäst i Spurs tycker jag just nämnda Ndombele är. Tätt följd av Sissoko och Aurier. Nu laddar vi om inför Europa League i veckan, för att till helgen hälsa PUBLIK och geniet Arteta välkomna till Tottenham Stadium till helgen.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*