Inför: Ligacupen, Spurs – Chelsea

Mourinho-narrativet
Vi mot världen skanderar fröken Maggio i biten med samma namn och det är med samma aura herr Mourinho har byggt ut narrativet kring Tottenham den senaste tiden. Söndagens handsdebacle, där Magpies hånfullt snodde en poäng, borrade till sist in den allra sista spiken djupt ned i kistan. Det är numera Tottenham mot resten av världen. Ett narrativ som Mourinho inte sällan använt tidigare. Ett narrativ som används för att knyta ihop vårt emotionellt sargade lag. Jag skulle ej bli förvånad om detta leder till att vi kommer att få se ett mer fysiskt spelande Tottenham de närmsta 2-3 matcherna ty de frustrerande känslorna måste få sitt utlopp.

Att vaska eller att inte vaska?
Mourinho var sanslöst tydlig på gårdagens pre-match presskonferens där han ordagrant uttrycker ”Jag vill slåss om Carabao:n, men jag tror inte att jag kan”. Han syftar onekligen på det galet späckade spelschema Tottenham just nu befinner sig i. På 7 dagar spelar Tottenham 4 (!) matcher i 3 olika turneringar. Playoff match till Europa Leagues gruppspel på Torsdag, och på Söndag åker Tottenham uppåt i landet för att spela bortamatch mot Manchester United. Och givetvis, icke att förglömma, så spelar Tottenham ikväll mot Chelsea i Carabao Cup.

I Söndags gick Heung-Min Son ut skadad i halvtid. ”Sonny är bara den första. Fler skador kommer att komma” sa Mourinho. Återigen en pik till det löjligt späckade spelschemat och den fysiska pressen på spelarna som följer. Mourinho påstår vidare att det är EFL, arrangören bakom Carabao Cup, direkt att gjort så att Mourinho ej kan prioritera Carabao, just i och med spelschemat.

Siktet är inställt på Torsdagens Europa League

Den enskilt största påverkan på kvällens match är dock inte matchen i sig, det är trots allt Torsdagens playoff-match mot Maccabi Haifa. Vinnaren i mötet går direkt in i Europa Leagues gruppspel. Det leder givetvis till att givna startspelare så som Harry Kane och Hugo Lloris må vila ikväll för att kunna fokusera helt på Torsdag. Med tanke på den redan ytterst luttrade inställningen till den här matchen så lär (Läs: Jag hoppas) Mourinho ställa upp med en B-betonad elva. Rykten har dessutom skeppats ut under dagen att Dele fortsatt är utanför matchtruppen. Oavsett hoppas jag att han ger många av våra yngre spelare chansen. In med Dennis Cirkin, Harvey White och andra U-23 gubbar. Alternativt kan debuten för Sergio Reguilón ske om han är fit nog i Mourinhos ögon.

Kvällens matchresultat
Jag måste erkänna att trots att det är ett Londonderby, så är spänningen inför matchen icke superhög. Jag anser dock att pressen ligger på Chelsea att prestera följt av att de har mer vila inför matchen och ingen tuff playoff match 48 timmar efter matchen.
Men även om Carabao ligger längst ned i prioritetsordningen, så är det mer än klart att Mourinho givetvis önskar tvåla dit sin forne kamrat Frank Lampard.

Get in there! 

Matchinformation:
Avspark: Tisdag 29/9-2019 kl.20.45 svensk tid.
Tvsändning: Viasat, Viaplay.
Arena: Matchen spelas på Tottenham Hotspur Stadium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.