Inför Spurs – Leicester

Säsongens sista hemmamatch väntar José Mourinhos Spurs på Tottenham Hotspur Stadium framför tomma läktare utan fans åter igen i Norra London.

Med det sagt så är det onekligen en konstig känsla som infinner sig i mig. Det är omöjligt att inte börja reflektera åter igen och tänka på vilken (ursäkta språket) jävla säsong det här har varit. Även om dagens match väntar först här och nu och likaså Crystal Palace i slutet av nästa vecka.

Men, låt oss inte fastna där nu.

Låt oss prata: Leicester. Minns ni första mötet med rävarna i september förra året? Det var samma säsong då som nu. Men, det känns som en livstid sedan ur ett Spurs-perspektiv.

Men, låt oss inte fastna där nu.

Det var matchen där Spurs tog ledningen i första halvlek på King Power Stadium för att sedan släppa in 1-1 och sedan ta åter ledningen i en kort stund innan VAR dömde ut en absurd situation med Son och ogiltigförklarade målet. Kort därefter föll Spurs igenom och Leicesters talang Maddison gjorde 2-1 för hemmalaget och ridån var ett faktum.

En match och tre poäng vi gärna haft på banken nu inför jakten på Europa-platserna! Likaså en match som någonstans blev början på slutet av Pochettinos era.

Historiskt sett brukar dessa matcher ofta ha ett högt tempo och mycket mål. Sista mötet förra säsongen säkrade vi en 3-1 seger efter mål av Sanchez, Eriksen och Son och där Jamie Vardy missade en straff som Lloris räddade.

Bortamötet samma säsong den gången, Dele och Son, 2-0 på bortaplan, säsongen innan det minns vi säsongens sista ”hemmamatch” på Wembley där vi säkrade ett bandyresultat med 5-4 med mål av Kane, Lamela och lite hjälp av Leicesters Fuchs.

Eller varför inte säsongen 2016-2017 när vi stängde säsongen nästan med en 6-1 vinst på bortaplan. Eller alla bataljer från Leicesters guldår 2015-2016. Tuffa matcher borta och hemma och även ett möte i FA-cupen som smällde högt!

Inför dagens match saknar Spurs åter igen Eric Dier som avtjänar sin avstängning efter att ha klättrat upp på läktaren efter uttåget mot Norwich i FA-cupen. Detta blir hans tredje match avstängd av totalt fyra.

Juan Foyth saknas ännu på grund av sin knäskada, frågetecken finns på Tanguy N’dombéle. Serge Aurier lär inte delta denna gång av personliga skäl efter att hans bror blev ihjälskjuten för 6 dagar sedan natten mot måndag utanför en nattklubb i Toulouse.

Detta trots att han spelade mot Newcastle knappt mindre än två dagar efter händelsen. Dele utgår med lårskada och man hoppas han kan vara redo för matchen mot Palace nästa vecka.

Leicester då? Marc Albrighton, Ben Chilwell, James Maddison, Soyuncu, Fuchs, Amartey, Pereira. Alla dessa pjäser saknas!

På det, formmässigt: Rävarna lyckades sänka Sheffield i veckan med 2-0 och det gav nog en hel del glädje efter att Bournemouth tryckte dit dom med 4-1 omgången innan, innan det 1-1 mot Arsenal borta, 3-0 vinst mot Palace innan det och innan det 2-1 förlust på Goodison mot Everton.

Krisen som varit i Leicester har kanske inte försvunnit helt men man är något stabilare till skillnad från det fria fall som var en sväng innan uppehållet och efter.

Spurs då? Jo, men vi kommer ju från självaste Newcastle med tre tunga poäng! Amazon-dokumentären fortsätter rulla på inspelning och innan det vinst i North London Derby. Man kan inte klaga ändå riktigt även om vi gärna sett en chans att hugga en Champions League-plats.

På det har det läckt ut lite från just den där dokumentären. Mourinhos syn på hur man ska vara på planen för att vinna. Se det här.

Vad tror vi inför matchen då? Jo, Leicester är piskade att vinna! Man ligger och håller i fjärdeplatsen med ett Manchester United i toppform precis bakom på samma poäng men sämre målskillnad . På det måste Spurs hugga poäng för att säkra Europa-spel nästa säsong. Öppnar upp för hög intensitet tro åt båda håll eller kommer Mourinho låta laget sjunka tillbaka som vi sett mot Newcastle och Arsenal för att slå till cyniskt när rätt tillfälle ges hellre?

Hur som helst, detta känns på förhand som en rolig match och att mycket kan hända!

I övrigt då?

  • Giovanni Lo Celso är säsongens spelare väl?
  • Fina ord från Mourinho om Vertonghen på presskonferensen inför match när media undrar över belgarens framtid: ”Jag som arbetat här i 8 månader knappt kan inte kommentera någon som varit här i 8 år och gjort ett fantastiskt arbete”
  • All kärlek till Serge Aurier i denna stund.
  • Troy Parrott och Japhet Tanganga åter i träning förra veckan efter skador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*