Efter Burnley Spurs, 1-1

Livet som Spurs-supporter är mörkt nu för tiden och det blev väl extra tydligt när man sedan förlusten mot Norwich i FA-cupen i onsdags gått och varit orolig för lördagskvällens match borta mot Burnley.

Och, med facit i hand – Vi var oroliga inför match med all rätt.

Först som alltid behöver Mourinho trolla med startelvan. För Ben Davies följde inte med truppen och allt pekar på att vänsterbacken igen är skadad trots långtidsfrånvaro, rehab och operation tidigare under 2019.

På det skall Spurs även ta sig an returmatchen mot Leipzig på tisdag. Rotation kan behövas.

Detta resulterade i startelvan som blev Lloris, Sanchez, Dier, Alderweireld, Tanganga, Skipp, Ndombele, Vertonghen, Lamela, Bergwijn, Alli.

Ett ytterst defensivt och baktungt Spurs.

Hur lång tid tog det innan Burnley gjort 1-0 ändå trots detta defensiva Spurs formation och upplägg? 13 minuter. Kämpa.

Första halvlek är en mindre katastrof rent av. Spurs får inte till något spel, felpassningar, förlust i individuella dueller och allmänt tufft är melodin i hela första halvlek när pausvilan kommer med ställningen 1-0 till motståndet.

Mourinho har inte tid för sånt här och kastar därmed ut Ndombele och Skipp och in kommer vår eviga frälsare, Lo Celso samt med stöd av Lucas.

Det gör skillnad direkt och Lamela fälls i ett anfall kort därefter i inledningen av andra halvlek. Straff för Spurs!

Dele kliver fram och gör en ”Kane-straff” – Hårt, bestämt, välriktat och i motsatt håll mot var målvakten gick.

1-1 och kontakt. Kan vi lösa tre poäng tro?

Spurs pressar på bra i omgångar men är aldrig riktigt nära och Burnley är likaså nära i omgångar.

Närmast är dock Lo Celso vid två tillfällen varav ett var nära att bli ett riktigt drömmål.

Matchen slutar 1-1 och vi får en poäng med oss hem.

Överlag intryck? Det är tungt nu för Spurs! Vi har inget självförtroende riktigt och det märks konstant att vi saknar många spelare som bara med sin närvaro kan göra skillnad. Son, Kane, Sissoko.

I övrigt då? Dele gjorde sitt 50:e Premier League-mål (!). Glöm inte bort att han ännu är enormt ung och har år kvar till sin absoluta toppnivå och potential.

I övrigt? Kämpa samtliga. Det är tufft och läget är mindre önskvärt.