Aston Villa – Tottenham 2-3

Tottenham tar sin tredje raka seger i Premier League efter att Heung-Min Son avgjort i fjärde övertidsminuten borta mot Aston Villa.

Mourinho mönstrade en 4-2-3-1 uppställning där Ben Davies tog plats till vänster i backlinjen. Mittlåset bestod av Toby och Sanchez, och till höger fann vi som vanligt Aurier. På innermittfältet skulle Eric Dier tillsammans med Winks, hålla ihop dagens innermittfält. Den offensiva fyran bestod av Bergwijn, Dele, Son och Lucas.

Den första halvleken kom mycket att handla om Toby Alderweireld. I den nionde minuten var mittbacken olycklig när han stötte in 1-0 till Aston Villa efter att ha haft en kommunikationsmiss med Lloris. Perioden direkt efter Villas ledningsmål är Tottenhams sämsta på hela matchen. Framförallt Grealish har lekstuga på sin vänsterkant och med lite bättre effektivitet hade det faktiskt kunnat stå 3-0 till Aston Villa efter första halvtimmen.

Istället går Tottenham till halvtidspaus i ledning. Först tar Alderweireld revansch på sig själv när han trycker upp bollen i nättaket efter en hörna. Sedan följer en bra Tottenhamperiod där det skapas flera bra lägen och där Dele själv kunnat (och borde) ha gjort minst två mål. 2-1 kommer tillslut på stopptid av den första när Tottenham fått straff efter att Bergwijn rivits ned. Son tar hand om straffen och slår den i precis rätt höjd för Reina att kunna rädda. Returen hinner Son dock först på och petar enkelt in bollen.

Ledningen hålls dessvärre inte längre än ett par minuter in på andra halvlek när Bjorn Engels, på en hörna, når högre än sin landsman Alderweireld och nickar in kvitteringen. Resten av matchen böljar fram och tillbaka med två rätt ihåliga mittfält. Tottenham skapar dock de hetaste lägena och ska med normal utdelning göra 2-3 mål under den andra halvleken. Men, tillslut kommer utdelningen och det är Heung-Min Son som, lite turligt, kommer igenom i ett friläge med endast 20 sekunder kvar av tilläggstiden. Son är iskall och placerar in bollen vid bortre stolpen. 3-2 och matchen är avgjord!

Trots segern så var det en konstig match i mångt och mycket. Vi skapar massvis med lägen och har 17 skott mot mål. Samtidigt så känns försvaret helt ihåligt och alldeles för långsamt. Mourinho har fortsatt mycket att jobba på. Men oavsett hur det såg ut, så gjordes jobbet idag. Tre poäng är det viktigaste just nu.

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*