Inför Bayern Munchen – Tottenham.

Inför sista gruppspelsmatchen i Champions League är förutsättningarna glasklara. Vi kommer sluta tvåa i gruppen oavsett vad som händer i kvällens match. Inget lag kan gå om oss och vi kan omöjligt nå upp till Bayerns femton poäng. Men visst skulle det vara lite skönt att bevisa att vi inte är så dåliga som i 2-7 förlusten senast vi mötte Bayern?

Hur Mourinho ser på matchen är lätt att avläsa när man ser matchtruppen. Det här är en ypperlig chans att vila vissa spelare och låta de spelare som fått begränsad speltid hittills att visa upp sig. Inte mindre än tio spelare stannar hemma i London när laget reser till Tyskland. Davies, Lamela, Lloris, Ndombele, Vorm och Winks är fortsatt skadade. Utöver dessa sex spelare så stannar Kane, Alli, Vertonghen och Aurier hemma för att vila. Man kan tycka vad man vill om att låta så tongivande spelare stanna hemma, personligen gillar jag det inte. Risken är att resten av truppen får känslan att ingen bryr sig om matchen och därför får svårt att gå för fullt. Men just inför den här matchen får jag nog säga att Mourinho gör rätt. Detta är enda chansen att vila några spelare innan det intensiva julschemat drar vidare. Vi får hoppas att spelare som Lo Celso, Sessegnon, Rose och Foyth tar chansen att visa att dom håller för spel.

Hur ställer vi upp laget månntro? Jag gissar på att vi ställer upp såhär:

Gazzaniga KWP-Foyth-Toby-Rose Dier-Skipp Eriksen-Lo Celso-Sessegnon Parrott.

Ungt och spännande lag. Kommer det att hålla i en tuff bortamatch mot Bayern? Mycket beror givetvis på vilket lag dom väljer att sätta på planen. Lär vilas en hel del spelare även där.

Hur går matchen då? Tja, inte ens den mest optimistiska supportern kan väl tro att vi vinner här? Men trots det ser jag fram emot matchen. Vi har inget att förlora utan spelarna som får chansen har allt att vinna. Tror matchen slutar med en hedersam 2-1 förlust. Lo Celso är planens bästa spelare och gör vårt enda mål.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*