Inför José Mourinho-derbyt (Manchester United – Tottenham Hotspur)

Finns det något bättre än december och januari fotbollsmässigt? Matcher här och där överallt och nu när Spurs börjar hitta formen igen och få puls under Mourinhos ledning så är det otroligt roligt att just bortamatchen mot Manchester United i ligan kommer precis nu kort efter att Pochettino lämnat och Mourinho tagit över Tottenham.

Finns det något möte just nu som är så intressant som denna match?

Det finns så många frågor här – Hur är egentligen situationen i United? Ole Gunnar verkar hänga lite löst och det låter inte som ”happy days” när man läser brittiska tidningar och media. På det kommer man från en relativt blek insats igen, senast nu mot Aston Villa som slutade 2-2.

På det är man nu parkerad på en elfte plats med endast 4 vinster, 5 oavgjorda och 4 förluster. Resultat som nu för tiden känns mer normalt för United än för några år sedan när man oftast var mer stabil.

På det, Mourinhos återkomst på Old Trafford! Motståndarlagets fans verkar riktigt kluvna i hur man ska förhålla sig. Det var inte positiva tongångar när han lämnade från något håll och ingen part verkade nöjd oavsett hur utfallet än hade blivit.

Här blir man som åskådare och Tottenham-supporter väldigt fundersam. Hur kommer Mourinho och Spurs agera på Old Trafford? Denna gamla fästning som var ett spökslott för Spurs under hur många decennier som helst har nu på senare år med start under Villas-Boas ledning för ett antal år sedan blivit en arena där vi faktiskt hämtat hem poäng relativt regelbundet. Vi minns bland annat en relativt fräsch i minnet seger med 3-0 där Lucas var fullkomligt briljant.

Och, visst känns det som att Mourinho kommer ha en räv bakom örat inför denna match? Det känns redan nu att han har ett psykologiskt övertag mot United. Spurs är på gång, börjar hitta formen trots att man gör mycket mål och släpper in en hel del mål så känns Spurs som ett helt annat lag nu och som ett piggare lag än Oles United.

Inför onsdagens match kommer Spurs sakna Davies, Lloris, Lamela samt Vorm.

I United verkar man komma till match utan Bailly, Fosu-Mensah, Dalot, Rojo, Pogba, Matic, McTominay. De två sistnämnad kan dock eventuellt kanske vara redo för spel om man ska tro rapporterna inför i brittisk media.

Hur är läget mellan lagen då? Historiskt sett.

Senast lagen möttes var under sommaren, 25 juli. Försäsong i International Champions Cup. Den matchen slutade i förlust. Men, försäsong räknas ju inte. Det är ett påhitt. Innan det förlorade vi hemma mot United med 0-1, Wembley, januari 2019.

En rätt tung 0-1 förlust som jag tror vi alla minns. Det kändes som en typisk United-förlust för oss. Vi var det bättre laget men kunde inte sätta dit ett mål och United nyttjade det och fick en chans som blev avgörande.

Hösten innan där dock, som sagt, en magisk 3-0 vinst mot Mourinho och hans dåvarande United. Lucas glödhet hela kvällen och starten på slutet för Mourinho i United enligt vissa.

I April innan den hösten förlorade vi mot United i FA-cupens semifinal (2-1).

Resultaten är otroligt blandade historiskt. Ena svängen är vi överlägsna, nästa når vi inte hela vägen fram för att sedan plocka alla poäng på Old Trafford.

Inför denna match dock – Jag är nästan för positiv. Jag ser inte hur Ole ska kunna få bukt med alla problem i United och det känns verkligen som att den mentala matchen på förhand lutar mycket mer åt Spurs-vinst än något annat.

Men, som alltid – Det är United. Vi vet mycket väl hur jävla överjävligt det kan vara att se Spurs försöka besegra detta lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*