Tottenham – Röda Stjärnan 5-0. The rise of the Hotspur!

Äntligen! Så kändes det redan efter 5 minuter faktiskt. Sättet vi inledde matchen på var precis det som saknats i de senaste matcherna. Vi pressade, sprang, bytte positioner och spelade snabbt. Precis som vi bör försöka spela. Visst, allt skulle fortfarande kunna gå åt pipsvängen, men spelarna och Poch visade iaf att dom ville. Men nu var detta inte en kväll då fotbollsgudarna var emot oss. Istället utvecklades det till en sådan där underbar europamatch på hemmaplan. Ju längre matchen led, desto mer hördes publiken. Det var som att hela stadion började tro igen.

Vi började som sagt matchen väldigt bra. Framför allt Son, Lamela och Alli rörde sig på ett fantastiskt sätt. Man var hela tiden spelbara och motståndarna försvarare hade alla problem i världen att hålla koll på våra spelare. Det dröjde inte heller länge innan vi fick utdelning, efter en fin hörna av Lamela så hoppade Kane 1 meter högre än alla andra och skallade snyggt in 1-0. En liten stund senare slog Lamela en fantastisk passning till Son som stänkte in 2-0. Ett underbart fotbollsmål och allt såg väldigt bra ut.

Strax efter vårt 2-0 mål kommer väl vår svagaste period i matchen. Röda Stjärnan flyttade upp sina positioner och fick allt mer att säga till om. Framför allt hittade fixstjärnan Marko Marin ytor och kunde hitta sina medspelare i farliga situationer. Man lyckas skapa en del halvchanser, vilket fick iaf mig att börja bli orolig hemma i soffan. Skulle Röda Stjärnan få in en reducering skulle det nog bli oro i lägret. Skulle vi få en ny Olympiakos eller Arsenalmatch? Men som sagt, idag var ingen sådan dag. Idag var det vår dag. Istället för att släppa in en billig reducering i slutet så är det Son som tråcklar sig fram och punkterar matchen med sitt 3-0 i 44:e minuten. Så jäkla skönt.

Inga byten i paus, utan vi fortsätter som i första halvlek. Motståndarna har nu tappat den värsta kämpaglöden och vi kan ofta spela runt bollen på ett vackert sätt. När sen Lamela gör en piruett i motståndarens straffområde och drar in 4-0 är det klart. Inte ens Tottenham anno 19/20 tappar detta. Vi spelar av matchen på ett snyggt sätt, Kane får t.o.m göra 5-0. Dier. Foyth och Lo Celso byts in och får värdefull speltid. Angående Lo Celso så var det nog mer än jag som höll andan när han åkte på en ful smäll nästan direkt han kom in. Fan, inte en skada till hann jag tänka. Men det visade sig som tur var inte vara så farligt.

En fantastiskt skön seger. Vi hämtade in målskillnaden, ligger 2:a i gruppen och har allt i våra egna händer angående vårt fortsatta CL-äventyr. Bra så.

Ska vi se lite nyktert på matchen så var Röda Stjärnan inte bra. Knappast ett europeiskt topplag. Så vi ska nog inte dra rent för stora växlar av denna matchen. MEN Watford, Brighton och Colchester är inte heller europeiska topplag. Oavsett motståndarnas kvalité så såg vårt spel betydligt bättre ut än det gjort på länge.

Matchen lirare: Erik Lamela. En grym prestation. Glidtacklingen han gör i 88:e minuten var så vacker att ögonen nästan tårades.

Så nu laddar vi om inför den tuffa bortamatchen mot Liverpool.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*