Nulägesanalys och tankar inför ligacupen

Det kan vara på sin plats med några tankar kring vår form och vårt spel så här långt in på säsongen. Pochettino uttalade sig nyligen att ”äntligen vet vi hur truppen ser ut och vilka spelare som finns att tillgå och jobba med”. Detta efter att det europeiska transferfönstret hade stängt. Spelare med utgående kontrakt visade sig bli kvar. Av dessa verkar både Jan och Toby ha återfunnit sin tidigare form. Den stora ”snackisen” nu är Eriksen. Hans svaga insats mot Olympiakos resulterade i bänkning mot Leicester. Förmodligen hoppades Poch att detta skulle räcka som tändvätska för dansken. När han fick komma in i andra halvlek, kunde vi dock konstatera att så inte var fallet. Den svaga formen fortsätter. Han lyckades inte förändra matcbilden alls. Frågan är hur Pochettino ska hantera dansken i fortsättningen. Hur långt är tålamodet? Om laget i övrigt hade gått bra hade det inte varit någon större fråga, men som läget är nu måste vi lyfta frågan. Ska vi hoppas på att det vänder för Eriksen, eller är det dags för Poch att markera och peta honom? Vi har dessutom Dele som också letar efter formen. Kanske är det så att vår diamant på mittfältet är sönderläst. Kan vara läge att testa en ny uppställning. Spelet hackar, det känns enformigt och långsamt. För många passningar bakåt och i sidled. Ett mittfält som fungerar bra defensivt men saknar kreativitet framåt. Ska vi hoppas att Lo Celso är vår frälsare efter skada? Det finns ”tyckare” som börjar ifrågasätta Pochettinos framtid i klubben. Det anser jag dock är alldeles för tidigt och onödigt. Det är lätt att bli hemmablind efter våra framgångar. Det är dock nu som ledarskapet verkligen sätts på prov och det ska bli intressant att se hur Poch hanterar det.

Varför inte gå in för att säkra en titel, som Ligacupen? Framgångar i all ära, men vi behöver vinna titlar. Vi vet att både ligan och FA-cupen värderas högre, men i nuläget skulle det kunna vara den sporre som Spurs behöver. Vi möter Colchester borta. Ett Colchester, som har slagit ut både Swindon och inte minst Crystal Palace i Ligacupen och som i nuläget parkerar på en tiondeplats i League Two. Vi vet att lagen från de lägre divisionerna värderar cuperna högre och de ser sin chans att skrälla mot favoriterna. Med det tajta spelschemat får vi räkna med att Poch roterar i manskapet. Vilket i nuläget kan vara positivt. Med rätt inställning och utan underskattning ska vi normalt slå Colchester med minst ett par mål. Vi hoppas att så blir fallet på tisdag kväll. COYS!

Vid pennan

Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*