Tottenham – Chelsea 3-1

Inför matchen uttryckte jag min önskan att få se Winks istället för Sissoko från start. Jag kunde inte vara mer glad över att Poch inte tyckte samma sak. För vilken match fransmannen gör. Och Heung Min Son. Vilken match LAGET gör! Fighting spirit och kvalitativ, taktiskt utomordentlig fotboll. Nu är man stolt över att kunna säga att man håller på Spurs!

Från minut 1 sätter vi rejäl press, högt upp i plan. Man märker att Chelsea inte är beredda på detta. De försöker spela sig ur situationerna men slår istället bort bollen och drar på sig mycket frisparkar. Och det är genom just en frispark som 1-0 ska komma. Tottenham-spelare rivs ner en bra bit från straffområdet. Snett från höger slår Eriksen in en perfekt frispark som skarvas vidare mot mål, in i mål av Dele. Han älskar att göra dem mot Chelsea. Pressen fortsätter. Son är rörlig och skapar flertalet bra målchanser men har inte riktigt kylan eller precisionen att borra in bollen i nätmaskorna. Vi håller tätt bakåt och Sissoko fungerar som någon form av budbärare. Chelseaspelare lämnar av bollen hos fransmannen som skickar vidare den till lagkamrat. Så enkelt ser det ut att vara. I den 15:e minuten rycker Kane ifrån och hästsparkar in 2-0 i ”fel” hörn, från långt håll. Kepa står bara och tittar på.

Efter rivstarten så fortgår resterande del av andra halvlek i ett lite lugnare tempo. Spurs faller tillbaka och pressen är inte lika intensiv, men Chelsea fortsätter att ha problem. Det blir oerhört tydligt att Sarri och hans mannar inte har anpassat spelidén när Kante och Alonso börjar mata inlägg.

Halvtid, 2-0

I andra halvlek börjar Chelsea arbeta sig närmare ett reduceringsmål. Spurs faller tillbaka ännu mer men lyckas ändå hålla straffområdet relativt rent från de blå. Och så, i den 54:e minuten, slår Dele en bra passning till Son som från halvplan börjar löpa med boll. Han springer, och springer, och slutar inte att springa. Sydkoreanen tar sig förbi Jorginho, är jämsides med straffområdet. Viker in, kroppsfintar sig förbi Luiz som köper korv. Placerar in 3-0. Vilket mål Son gör! Han var värd detta. Efter målet känns det som att Chelsea ger upp. De är inte ens i närheten. Nu återfår Spurs bollinnehav och kan spela av resterande del av matchen. Ja, 3-1 reduceringen kommer med 5 minuter kvar att spela genom Giroud, men mer än så släpper vi inte till.

Då ska vi sammanfatta denna matchen. Kort och gott – säsongens hittills bästa match för vår del. Alla spelare gör bra instatser, många mer än så. Dele och Eriksen visar att de snart kan vara tillbaka i den form vi är vana att se dem i. Kane gör mål som vanligt. Har kritiken mot Kane varit befogad? NEJ. Sissoko, som du lirade boll idag. Mer pragmatiskt har jag aldrig sett dig spela. Och Son vilken arbetskapacitet. Tack för mig. Nu mår man.

Men Of The Match: Sissoko, Dele, Son, Eriksen

COYS

Noel Skoglund

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*