LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: Harry Winks of Tottenham Hotspur runs with the ball during the Group B match of the UEFA Champions League between Tottenham Hotspur and FC Barcelona at Wembley Stadium on October 03, 2018 in London, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Inför Tottenham – Cardiff

Matcherna duggar tätt nu. Efter den tunga förlusten mot Barcelona så känns det ganska skönt att vi snabbt får chansen att hoppa upp i vinnarsadeln igen. På klassisk tipsextratid tar vi emot nykomlingen Cardiff på Wembley.

Nykomlingar brukar starta säsongerna bra och inspirerat, men det har Vincent Thans legosoldater knappast gjort. Ynka 2 poäng har man skrapat ihop.

Senast Cardiff var uppe i Premier League var säsongen 2013/14. Då fick vi med oss 2 tighta 1-0 segrar. Låt oss hoppas vi kan få en lite säkrare seger imorgon.

Tottenham fortsätter vara hårt drabbade av skador. Vertonghen, Dembele, Alli, Aurier, Eriksen, Vorm, Amos och Janssen återfinns på skadelistan. Enligt PhysioRoom.com så finns det en liten chans att Vertonghen spelar, men den chansen känns tyvärr minimal.

Matchen mot Barcelona innebar som sagt en tung förlust. Men spelet var väl helt ok, det var ändå ett av världens bästa lag vi mötte. Vårt stora problem var snarare att vi gör väldigt grova misstag som ledde fram till 3 mål i baken. Sen hade Barca någon skaplig lirare vid namn Messi eller Massi. Kommer inte riktigt ihåg, men han gjorde en ganska hygglig match….

Mot Cardiff lät vi få se en liknande startelva som senast, alternativen är inte många pga av det mörka skadeläget. Rose och Dier kommer möjligtvis få starta på bekostnad av Davies och Wanyama. Personligen hade jag gärna sett att Lloris fått vila och att Gazza tar sista utposten. Lloris är uppenbart inte alls i form efter allt som hänt. En som ja verkligen hoppas får fortsatt förtroende är Winks, framför allt hans andra halvlek mot Barca var väldigt bra.

Cardiff är ett lag som vi verkligen ska slå, vilket vi också gör tror jag. Det blir en stabil 4-1 seger och säsongens första hattrick för Kane.

Som det ser ut nu så visas matchen glädjande nog på Viaplay, så det är en härlig lördagseftermiddag vi har att se fram emot!

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*