Inför Watford – Tottenham

Efter måndagens fantastiska match och torsdagens glamourösa Champions Leaguelottning så är det på söndag dags att komma tillbaka till verkligheten. För motståndet står det av Elton John så älskade Watford. Ett Watford som precis som vi inlett med 3 raka segrar, vilket gör att risken för underskattning ska vara minimal. Adderar man sen att det är ett Londonderby så hoppas jag verkligen att spelarna är riktigt taggade. Derbyt är förvisso inte alls så laddat som mot Arsenal, eller för den delen de senaste årens möte med Chelsea och West Ham. Men det är likväl ett derby och derby vinner man. Punkt.

Watford sålde inför säsongen sin stora stjärna Richarlison till Everton och åtminstone jag trodde det tappet skulle kännas mer än det hittills verkar gjort. Med Richarlison så försvann en hel del finurlighet, teknik och finess. Finessen står idag Roberto Pereyra för, argentinaren har inlett säsongen lysande. En annan teknisk spelare är ju svenske Ken Sema som kanske får chansen från start. I övrigt är det mycket muskler och kraft i Watford. Deeney, Capoue och Doucoure är spelare som är tunga och jobbiga att möta.

Hur är läget i Tottenham då? Lloris har tydligen problem med ett lår, Sissoko med ljumskarna och Foyth fortsätter sin rehab. Dessa tre missar definitivt matchen. Lamela kommer testas sent för att se om han är redo. En som äntligen är tillbaka i matchtruppen är Wanyama, hoppas nu hans kropp håller den här gången. Vi behöver verkligen vårt kraftverk på mitten.

Som jag skrev innan så är Watford ett kraftfullt lag, därför tror jag Poch kommer återgå till 3-4-3 igen. Allt för att få in mycket folk och muskler centralt. Fast kollar man på Lucas position senaste matchen så blir det mer en 3-5-2 uppställning där Lucas spelar på forward tillsammans med Harry. Min känsla är att vi startar så här:

Vorm

Toby-Sanchez-Verth

Trippier-Alli-Dier-Eriksen-Davies

Lucas-Kane

Egentligen tror jag Poch skulle vilja köra Dembele istället för Lucas och upp med Alli på topp, men inte petar han Lucas efter måndagens match? En annan möjlighet är att Toby får vila och att Dier går ner i backlinjen och Dembele kommer in. Historiskt sett så vilar Poch i stort sett aldrig Verth, Dier, Alli, Eriksen och Kane, kan inte tänka mig han gör det nu heller.

Vinner vi matchen då? Statistiken talar iaf för det. På de 10 senaste matcherna så har vi vunnit 7 och 3 har slutat oavgjort. Tror det blir en jämn match där vi avgör sent.

Mitt tips: 2-1 till Tottenham. Målskyttar Kane och Alli.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.