Inför Manchester United – Tottenham

Efter att ha inlett Premier League med två raka segrar är det ett Tottenham i total harmoni som på måndag ska visa att laget nu på allvar är redo att utmana om ligatiteln. Motståndet är Manchester United som verkar ha tappat all stabilitet som ledde till en andraplats i ligan förra året. Mourinho bråkar, Pogba vill flytta och Lindelöf verkar ha tappat allt självförtroende som gjorde honom till en av VM:s bästa backar för bara en månad sen. Det kan omöjligt finnas ett bättre läge än att åka till Old Trafford precis just nu. Ok, tänkte Hugo Lloris och satte sig i bilen och ändrade på hela spelplanen.

Ingen kan ha missat nyheten att vår lagkapten, Hugo Lloris, natten till fredagen blev tagen för rattfylla och sedan fick tillbringa sju timmar i arresten, innan han blev släppt mot borgen på morgonen. I ett ångerfullt uttalande till Evening Standard på fredagskvällen bad han om ursäkt för sitt agerande och menade att allt detta var totalt oacceptabelt. I brittisk media rapporteras det nu vilt att Tottenham är “rasande” och att kaptensbindeln ska lämnas över till Harry Kane, som var kapten för England i VM. Men exakt hur situationen ska hanteras får framtiden utvisa, då det enda uttalandet kring ämnet från Tottenham hittills har varit att “Klubben tar sådana här händelser på extremt stort allvar och kommer att hantera situationen internt”.

Huruvida Lloris kommer att bestraffas vill jag inte spekulera i, men jag tror att vi alla känner en stor besvikelse och ilska kring hela situationen. Det enda vi kan glädjas åt är att det inte var någon som skadades under Lloris vansinnesfärd.

Om vi istället flyttar över fokuset till matchen som ska spelas så känner jag mig försiktigt optimistisk. Lucas Moura har gett Tottenham en ny dimension i anfallsspelet, Harry Kane gör mål i augusti och Toby Alderweireld verkar spelsugen igen. Den sistnämnda är extra intressant, då Tobys comeback i laget ger Pochettino möjlighet att spela med trebackslinje igen.

Det som talar emot Tottenham är dock historien. Jag tror inte att det finns någon annan arena där Tottenham har ett lägre poängsnitt än på Old Trafford och den senaste segern kom i januari 2014. Efter den matchen har United fyra raka segrar där Tottenham dessutom inte lyckats göra ett enda mål. Lägg till en dålig uppladdning och det ser helt plötsligt ännu svårare ut.

Men, ett Manchester United i disharmoni känns som sagt inte som en omöjlig uppgift. Mina positiva känslor övervinner mina negativa. Jag tror på en seger!

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.