Inför Stoke-Tottenham

Vi kunde vinna en kylig lördag kväll på Stamford Bridge, men kan vi vinna en regnig eftermiddag på Bet365 Stadium? I nya tider så får man förnya sig. Denna frågeställning är kanske en trött översättning av en gammal sanning, då Bet365 Stadium aldrig givit samma skrämselhicka som Britannia Stadium gjorde. Men att ett namnbyte skulle betyda så mycket var nog inget som fanns i tankarna hos Stokes ägare när namnet på arenan såldes till bettingbolaget år 2016. Denna säsong är Stoke det fjärde sämsta laget på hemmaplan, vilket är en stor anledning till att de idag ligger på nedflyttningsplats. Men det är i alla fall en sak som påminner om Stokes “fornstora” dagar – väderprognosen. Den visar regn och blåst. Vissa saker förändras tydligen aldrig.

Vad kan vi då förvänta oss av den här matchen? Tottenham har haft det väldigt lätt för Stoke de senaste två åren, vilket fyra segrar och 17-1 i målskillnad visar. Åtta av dessa mål är inputsade av Kane. Hur Harry Kanes form ser ut just nu är svårt att veta, men under det korta inhoppet mot Chelsea tycktes han inte hämmad av sin skada som höll honom borta ett par veckor. Tottenham ska dock ha tillräckligt med kvalitet på övriga offensiva spelare för att detta inte ens ska bli spännande.

Läget i truppen verkar vara bra. Harry Winks är fortsatt skadad och Toby Alderweireld är enligt Pochettino fortsatt för matchotränad för att få spela. I övrigt så ska alla i truppen vara tillgängliga för spel.

Förväntad startelva:

Lloris

Trippier – Sanchez – Vertonghen – Davies

Dembele – Dier

Son – Dele – Eriksen

Kane

Även om det inte blev något mål senast mot Chelsea, så har Son varit otroligt bra på slutet. Så pass bra att han blivit nominerad till mars månads bästa spelare i Premier League. För att rösta på Son så gör ni det här.

Dele Alli, som har fått utstå en hel del kritik den här säsongen, har nu nått 100 Premier League-matcher. På dessa har Dele gjort 36 mål och 25 assist. Jämför vi det med en viss Cristiano Ronaldos första 100 matcher i Premier League (19 mål och 16 assist), så förstår vi hur bra Dele har presterat. Visst, han har under vissa matcher den här säsongen sett något nonchalant ut, men han har ändå lyckats göra 8 mål och 9 assist på 30 matcher. Det ger ett snitt på 0,57 poäng per match. Sett över Deles PL-karriär så har han presterat 0,61 poäng per match. Deles säsong har med andra ord inte alls varit så dålig som många vill få det till, utan snarare i linje med hur han har presterat de senaste åren. Lägger vi till att det handlar om en kille som fyller 22 år nästa vecka så tycker jag att vi måste ha överseende med att han ibland får en liten formdipp.

Men det är som sagt nya tider nu. Tiden då Rory Delap skickade in inkast i straffområdet, hårdare och precisare än många hörnor, är över. Det är istället en tid där vi som Tottenhamfans har skyhöga förväntningar på våra spelare. Det är en tid där vi kräver segrar och titlar. Det är en tid där vi förväntas att åka till Stoke-on-Trent och vinna med fyra bollar.

COYS!

Mathias Wallmon

(Statistiken är tagen från www.premierleague.com)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*