Inför Chelsea – Tottenham

Jag har inga förhoppningar alls inför denna match. Världens längsta landslagsuppehåll skall avslutas och på det skall Tottenham besöka Stamford Bridge. En arena där vi inte vunnit mot Chelsea sedan 1990. Jag är inte positivt laddad inför denna match.

På det finns det frågetecken kring Harry Kane – Enstaka tidningar i England påstår att anfallaren är redo för spel igen efter skadan. Allt annat pekar dock på att så inte är fallet och det känns inte rimligt att tro att han kommer spela.

En tuff uppgift väntar för Tottenham – Men, samtidigt är det en tuff uppgift för Chelsea som inte riktigt haft en bra säsong efter förra säsongens succé. Man har endast vunnit 3 av 9 matcher under 2018. Conte har själv sagt att man måste besegra Tottenham för att hänga med i striden om Top 4 och Champions League-platserna. Samtidigt har man starka frågetecken kring målvakten Courtois samt försvararen Christensen.

Ross Barkley och David Luiz lär inte spela för hemmalaget heller.

För Tottenhams del är det just endast Kane som saknas – Övriga truppen ser ut att vara redo för spel om man räknar bort Winks vars fotledsskada tvingade engelsmannen att bryta och lämna landslagssamlingen med Englands U21.

Tufft för Winks som innan skadan denna säsong var en av vår säsongs mest spännande tillskott i startelvan.

Trolig startelva?

Lloris 

Davies, Sanchez, Vertonghen, Trippier

Dembele, Dier

Eriksen, Dele, Lamela 

Son

 

Samtidigt tror vi Chelsea försöker med Courtois, Azpilicueta, Cahill, Rüdiger, Moses, Alonso, Kante, Bakayoko, Willian, Hazard, Morata.

Vad talar för Spurs dock denna gång? Vi har Heung Min Son som har sitt livs säsong och visar en energi och hunger utan dess like, han kommer slita och säkerligen göra mål. På det vill jag tro att Dele kliver fram igen. Alla påstår att han har en dålig säsong och inte presterar. Samtidigt när man jämför hans siffror, statistik och prestation generellt så är det ändå inte många mittfältare i hans roll som presterar bättre än honom i Premier League. Han lär gilla denna match.

Vad talar emot Spurs? Statistiken. 27 matcher på Stamford Bridge sedan 1990. 19 förluster, 8 oavgjorda. Vinsten under 1990 var en 2-1 seger för Tottenham. Samma resultat för Tottenham mot Chelsea denna gång tro?

Dock – Inget annat London-lag har tagit mer poäng i London-derbyn denna säsong än Tottenham (fyra vinster, en oavgjord, två förluster).

Chelsea vann sin match innan landslagsuppehållet – Dock har Chelsea inte vunnit två Premier League-matcher i följd sedan december förra året. En dörr för Spurs att slå sig in genom?

Självklart kan jag inte skriva om Chelsea – Tottenham utan att lägga in en länk till The Battle of the Bridge. Inte världens bästa match av Spurs och inte resultatet man önskade men ändå, vilken vilja och krigarinsats. Se videon här.

Hur slutar denna match tro? Son och Dele med hjälp av Christian Eriksen ser till att det blir en 2-1 seger och förbannelsen på Stamford Bridge dör.

Jag är inte positivt laddad men jag kan hoppas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.