Inför Swansea – Tottenham

Uttåget ur Champions League innebär att det ända titelhoppet som finns kvar för oss är FA-cupen. Ju längre tiden går utan en titel, desto viktigare blir dessa cupmatcherna. Efterfrågan om en titel från supportrarnas håll växer i takt med tiden. Spelarna frestas av ”silverware” och det får inte leda till att man väljer bort Spurs. En finalvinst på Wembley skulle betyda oerhört mycket för fansen, spelarna och klubben. 

Men vi är långt därifrån än. På lördag är det kvartsfinal borta mot Swansea. Walesarna som nu återhämtat sig från den tunga ligastarten har gjort det bra i FA-cupen, ja det är inte för intet som de är i kvartsfinal. Jag oroar mig alltid för cupmatcher mot lag som Swansea. Inte nödvändigtvis för att vi underpresterar utan för att mitten- och bottenlag ofta överpresterar. Matchen mot Swansea ska vi dock vinna om vi ska vara värda någon titel.

Swanseas framgångsrika spel har man att tacka tränaren Carlos Carvalhal för. Han har fått ordning på deras defensiv – man har släppt in två mål på de sex senaste matcherna! De försvarar med tre mittbackar som tillsammans med ytterbackarna bildar en fembackslinje. Offensiven bygger på ett kontringsspel där man förlitar sig på anfallaren Jordan Ayew som är i god form. Backlinjen ligger lågt och man försvarar med 10 man på egen planhalva. Det viktiga för Spurs kommer bli att vara effektiva när målchanserna kommer. Jag hoppas att man rivstartar matchen och gör 0-1 innan andra halvlek. Då måste Swansea börja anfalla och ytor kommer att öppna sig. Vaksamhet i  defensiven är ”a & o”. Vi såg det mot Juventus och har sett det tidigare – när vår backlinje tappar koncentrationen så blir vi straffade direkt.

Detta kommer inte att bli en ”lufta spelare” match, utan Poch kommer att ställa upp med bästa möjliga startelva. På skadelistan har vi Harry Kane, Toby, Danny Rose (osäker) och Dele (osäker). Jag ser gärna att min son spelar som ensam anfallare. Tror att många hoppas på att Lucas ska få starta. Jag är dock tveksam till om han skulle fungera mot ett lågt och kompakt Swansea. ’Coco’ blir tränarens val.

Trolig startelva:

Mitt tips: 0-2. Ett tidigt 0-1 mål av Eriksen gör att Swansea blir stressade och Son kan kort därefter öka på i 55:e. Sedan är det bollinnehav resten av matchen.

Noel Skoglund, COYS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.