Tottenham v Huddersfield 2-0

Hur ser man till att säkra tre poäng samtidigt som man sparar på krafterna inför säsongens hittills viktigaste match i mitten av nästa vecka i Champions League?

Man ser till att göra jobbet, bestämt och tydligt samtidigt man minimerar risker.

Det var precis det Spurs gjorde mot Huddersfield på Wembley under lördagen.

Pochettino ställde upp en riktigt stark och vad vi skulle beskriva som ordinarie startelva.

Lloris mellan stolparna efter att Vorm gästspelat i FA-cupreturen mot Rochdale tidigare i veckan. Aurier som högerback då ivorianen är avstängd i returmötet mot Juventus nästa vecka.

En väldigt positiv nyhet var att Vertonghen var åter i startelvan också. Belgaren hade problem med en fotled inför returen mot Rochdale i veckan och var nu frisk igen.

Bredvid Vertonghen, Sanchez. Davies som vänsterback då Rose startade i veckan.

Därefter Dembele, Dier, Eriksen, Dele, Son samt Kane.

Starkast möjliga elva och även den mest förväntade på förhand med vetskapen om Auriers avstängning inför mötet med Juventus och det faktum att Alderweireld inte är redo för spel ännu.

Ytterligare en sak som man blir förvånad över är hur stark Tottenhams bänk är nu för tiden – Vorm, Rose, Lamela, Wanyama, Trippier, Sissoko, Lucas. Inte direkt brist på bra alternativ och framför allt, olika alternativ och spelartyper.

Det var inte länge sen man kände att bänken oftast saknade starka alternativ som kunde påverka matchbilden om ordinarie starkast möjliga startelva var på plan och behövde assistans. Nu finns Lamela, Lucas, Sissoko för offensiven.

Men – Matchen då?

Tottenham dominerade första halvlek, kort och gott. Ett enormt bollinnehav, flertalet farliga försök på mål och hela tiden det lag som styrde matchen.

Från detta övertag gjorde Heung Min Son 1-0 efter 27 minuter. Ett fint lagmål där Dele slår en fantastisk assist. Det 22:a målet där Dele varit inblandad i denna säsong sett till samtliga matcher (liga samt cuper).

Huddersfield avrundade andra halvlek med två byten på grund av skador – Den f.d Tottenham-spelaren Alex Pritchard fick bli ersatt av Billing precis innan halvlek. Innan det fick Quaner också bryta för att ersättas av Ince.

Inte en optimal eftermiddag för Huddersfield.

Första halvlek slutar ”bara” 1-0, men det kunde lika gärna varit kanske 2-0 och 3-0 till Spurs.

Spurs första halvlek var väldigt stabil, inget krångel, rakt och fokuserat. Även om många av spelarna säkerligen redan då tänkte på matchen mot Juventus nästa vecka så fanns det inga oklarheter.

I andra halvlek kommer vi knappt spela 10 minuter innan Heung Min Son är i farten igen. Denna gång med en assist av Kane. Det blir 2-0 och Huddersfield har tappat hela sitt moment. Spurs spelar säkert, elegant, stabilt och helt utan onödiga risker. Vilket för Huddersfield innebar att man var tvungen att jaga, jaga och åter jaga för att ens få se bollen på nära håll.

Dele, Eriksen och Kane gör en bra match offensivt – Kane skulle nästan kunna gjort så väl ett, två och tre mål men en liten dos otur och en liten del bristande skärpa stoppade anfallaren.

Heung Min Son aningen vassare än sina offensiva kollegor idag helt klart.

Defensivt var det inte många frågor – Huddersfield har en situation som kan tolkas som farlig där Aurier var räddaren i nöden.

Aurier provade inte några inkast idag vad jag märkte heller, när vi ändå pratar om ivorianen.

Efter 70 minuter så påbörjar Pochettino ’Operation Juventus’ och tar ut tre spelare i snabba omgångar. Spelare som Pochettino med all säkerhet vill spara krafterna hos inför mötet i Champions League nästa vecka.

Först tar han ut Son mot Lamela, följt av Dembele ut mot Sissoko och slutligen Dele ut, Lucas in.

Hur skall man summera matchen?

Spurs gör sitt jobb – Så väl defensivt som offensivt, inga insläppta mål, två eleganta mål av Heung Min Son, en bra och stabil insats som inte sliter på truppen för den viktiga matchen på onsdag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*