Inför: Spurs – Southampton

Julfirandet är över men den intensiva perioden med fotboll för Tottenham är tvärtom, mitt uppe i den. Ny match, hemmaplan denna gång och Southampton kommer på besök. Varje match i detta skede av säsongen är ju som vanligt otroligt viktig. Det gäller att ta sina segrar om man skall hänga på tåget och toppen.

Tidig avspark, och nyss hemkomna från en härlig 3-0 seger borta mot Burnley. Ett Harry Kane hattrick på det gör ju inte saken sämre. Kane som nu tangerat antal mål med Alan Shearer i Premier League på ett kalenderår. Otrolig prestation som vi hoppas kan hålla i sig.

Southampton står på andra sidan som kommer från ett kryss hemma mot Huddersfield. Kanske inget imponerande resultat men de har likt oss en anfallare i målform i Charlie Austin. Men med Sanchez tillbaka i vårt mittlås bör han kunna tas hand om. Spurs i övrigt som roterar ganska friskt främst på våra wingbacks så får vi nu se hur det ser ut för denna match. Verkar vara en liten varannan match situation och ska vi tro det så blir det Trippier och Rose som startar här. Kane i fin målform rubbar ingen. Eriksen med en aning dippande form även om han är viktig för oss. Son som också varit viktig på sistone hoppas vi såklart också hålla i detta. Alli som levt farligt de två senaste matcherna och inte helt långt ifrån rött kort mot både City och Burnley. Hoppas på att han kan komma tillbaka till den spelare som vi lärt känna. Lamela är en annan spelare som är tillbaka och kanske kan komma att starta denna match. Erik som alltid är kul att se och tycker han är otroligt viktig i Pochs presspel.

Alderweireld och Wanyama fortfarande skadade vilket såklart är tunga avbräck. Wanyama som verkar träna med laget nu och på väg mot en efterlängtad comeback även om det kan dröja ett par veckor tills han står på planen igen. Vad det gäller Toby så är de senaste rapporterna att det kan dröja så länge till februari innan han är tillbaka igen. Återstår att se.

Vad gäller matchen så kommer troligtvis Tottenham föra spelet i vanlig ordning hemma på Wembley. Southampton är väl ett mer spelande lag än flera som varit på besök under året så hoppas att det kan öppnas upp lite ytor här. Då Poch verkar vilja spela med Dier på mittfältet och Toby skadad så blir det troligtvis ett 4-4-2 som vi får se.

Nu gäller det att hålla ihop det och fortsätta gasa på. Viktiga tre poäng står på spel och viktigt för att hänga med i toppen. Jag tror och hoppas på att detta blir en ganska komfortabel seger. En Harry Kane i fin form som även jagar rekord. En Son i fint slag och en joker i Lamela så ska det bli tre poäng mot ett mittenplacerat Southampton. Jag tippar på seger 3-0. Två mål av Harry och ett av Eriksen.

Möjlig startelva:

Lloris

Trippier Sanchez Vertonghen Rose

Dier Winks

Eriksen Alli Son

Kane

 

COYS!

 

 

Jimmy Jonevret

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*