Inför Arsenal – Tottenham Hotspur

Efter regn kommer solsken, efter landslagsuppehåll kommer Arsenal – Tottenham. The North London Derby är tillbaka och som man har längtat! Det kanske inte är Pochettinos viktigaste match, och det är inte ligatabellens viktigaste match men det är supportrarnas viktigaste match. 

Förberedelser och förutsättningar inför derbyt känns optimala. Nästan lite för bra. Flera spelare är tillbaka från skador och vi behövde inte erfara några bakslag under landslagsuppehållet. Den spelare man kommer känna mest saknad av är Alderweireld. Samtidigt ska man betona att vi har en helt annan bredd på backfronten i år. Dier, englands lagkapten, som ersättare till Toby känns tryggt. Lloris är med hög sannolikhet tillbaka, precis som Winks, Dele och Kane.

Landslagsuppehållet har varit till nytta för många av spelarna. Eriksen gjorde en magisk match för Danmark när han på egen hand tog dem till VM. Jag tror att Eriksen blir oerhört viktig mot Arsenal med den formen han är i. Dier agerade som sagt kapten för sitt land och Son blev tvåmålsskytt och var den avgörande faktorn mot Colombia. Många kommer alltså tillbaka med flaggan högt samtidigt som andra har kunnat vila upp sig (läka sina sår).

Vi har en bra svit i och med vinster mot Real Madrid och Crystal Palace. Jag har varit lite orolig för att den fantastiska uppvisningen mot Real Madrid ska leda till att spelarna blir lite ”mätta”, men nu har vinsten nog fått sjunka in bland spelare och supportrar. Jag tror inte det ska vara något problem. 1-0 mot Crystal Palace tror jag kommer visa sig vara oerhört viktigt. Det hade varit en helt annan känsla inför derbyt om det hade blivit en frustrerande 0-0 match. Då hade jag varit lite mer orolig. På så sätt tror jag att vinsten mot Crystal Palace var viktigare än den mot Real Madrid.

Pochettino tycks ha hittat en mycket bra bas att utgå från när han tar ut startelvan. Vi ser inte längre lika många förändringar från match till match vilket visar på att våra spelare presterar bra. Så länge alla är friska och krya skulle jag säga att 8 – 9 av 11 startspelare är givna. Ser lite frågetecken kring högerbackspositionen, en central mittfältare och vänsterbacken. Detta beror på konkurrens och inte några dåliga prestationer, så ser egentligen inget negativt i situationen som den är.

Hur ser en trolig laguppställning ut?

 

                 Lloris

    Sanchez  Dier  Vertonghen

 Trippier Dembele Winks     Davies

         Dele  Eriksen

             Kane

 

Det finns en risk för bakslag hos Lloris, Dele eller Kane som har varit skadade, men i bästa fall startar alla tre. Jag tror att Pochettino kommer vilja se sina wingbacks relativt högt upp i banan när man har boll. Man vet att arsenal kan spela farlig kontringsfotboll men med en trebackslinje och Lloris som snappar upp många bollar i djupet bör man kunna kontrollera egen planhalva bra. Laget ska inte bli mer försiktigt bara för att det är en viktig match utan fortsätta med kreativiteten offensivt sett. Trippier kommer vara vital på sin kant om han startar, vilket jag hoppas att han gör.

Arsenal har inte imponerat under hösten. De har vunnit matcher mot bottenlagen utan att spela bra och har behövt kämpa till sig de annars ”enkla” poängen. Mot de bättre lagen har man inte haft mycket att komma med. Får vi höra ”Wenger out” skanderas från hemmapubliken på lördag? Tottenham är på förhand favoriter, men en bra prestation krävs och även om man möter ett lag i lite gungning blir det ingen enkel nöt att knäcka.

COYS

Noel Skoglund

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*