Tottenham – Swansea 0 – 0

Så efter den härliga matchen i onsdags skulle det bli mycket spännande att se hur Tottenham tog sig an Swansea ”hemma” på Wembley. Lag som spelar i europa brukar ofta ha svårt i ligaspelet efteråt och så skulle det visa sig vara även denna gång.

Pochettino gjorde 3 ändringar i startelvan. Sissoko, Trippier och Alli ersatte Dembele, Aurier och Davies. Son fick en ovan roll som wingback ute till vänster, Sissoko tog plats centralt och Trippier fick högerbacksplatsen.

Första halvlek är väl inte mycket att skriva om egentligen. Tottenham ägde boll och passade runt, runt och runt. Tyvärr gick det alldeles för sakta så Swansea kunde oftast bara ligga bekvämt i sina försvarspositioner och vänta på rätt läge att spela undan bollen. Utan Dembele så fattas den naturliga bolltransportören på mittfältet. Spelaren som gör sin gubbe och på så vis skapar lite fria ytor. Eriksen försökte gå ner och göra det jobbet men det gick inget vidare. Trots det massiva spelövertaget så skapar vi inte speciellt många heta målchanser. Kane har en bra frispark som Fabianski räddar. Son får ett läge efter fin pass av Sissoko men skjuter i burgaveln. Swansea har en bra omställning där Abraham gör det bra och skapar ett skottläge för Carroll, men Sissoko har jobbat hem och stör i skottögonblicket.

Till andra halvlek ändrar Poch om lite i laget. Son flyttas upp, Toby ser ut att ta högerbacksplatsen och Trippier går ut till vänster. Vi ökar trycket mot Swansea och tar oss betydligt mer in i deras straffområde. Swansea har väl ännu mindre boll men vi har fortfarande svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Det närmaste vi kommer är när Son i den 58 minuten får en bra chans, på returen drar Kane bollen i ribban och ut. Det ropas på straff ett antal gånger, allra mest i matchens slutskede när Aurier tar sig fram i straffområdet och faller. Domaren blåser dock av Aurier för hands och straffen uteblir. Handsen är felaktig tycker jag, men om det är straff är svårt att säga. Tycker nog vi hade samlat ihop till den straffen. Det sista som händer i matchen är att Trippier får ett bra skottläge precis utanför straffområdet med skjuter ett stenhårt skott utanför. Matchen slutar 0-0 tyvärr.

Ja, vad ska man säga om den här insatsen? 75-25 i bollinnehav, 26-4 i avslut och 8-0 i avslut på mål. Statistik som verkligen visar att vi borde vunnit matchen. Men vi är alldeles för långsamma med bollen. Sen när Alli och Kane har en sämre dag så saknar vi spelaren som kan göra det helt själv. Spelaren som bara kan blixtra till och avgöra en sådan här match helt på egen hand. Den spelartypen saknas tyvärr på bänken också. Något vi borde åtgärdat i somras tycker jag. Vi byter in Llorente men han är ju inte den typen av spelare.

Till sist så tycker jag Pochs taktik och coachning var lite märklig idag. Son som wingback gick väl sådär, att sedan flytta ut Trippier till vänster och ha Toby som högerback kändes också fel. Men även Poch måste få misslyckas ibland. Insatsen idag är trots allt ingen katastrofal insats. Vi gör väl en helt ok match, men får inte in bolluslingen. Defensivt fortsätter det se bra ut. Men offensivt behöver vi som sagt bli ännu lite vassare.

Nu tar vi nya tag i veckan då ännu en ny hemmamatch väntar. Barnsley i Ligacupen.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.