Fans i Fokus: Ulf Pettersson

Vi gör ett uppehåll i genomgången av våra skribenter på hemsidan och tittar närmare på ett Spursfans som semestrar i solen på västkusten!

Namn/ålder? Uffe Pettersson 51 år

Bor/familj? I Huddinge med sambo och två barn, 11 o 13

Sysselsättning? Säljare

Hur, när och varför blev det Spurs för din del? Kan väl säga att kärleken till Spurs startade på allvar när jag såg dom legendariska FA-cup finalerna 1981, med Hoddle och Archibald som stora idoler.

Har du några favoritspelare genom tiderna? Oj, finns ju hur många legendarer som helst. Men ska jag välja en får det bli Glenn Hoddle som var en gigant på planen. Måste nämna Bale också, när han var som bäst var han en niv…

Någon favoritmatch? Har blivit en rad NLD-matcher mot Gunners, och visst är det dom som man minns bäst. Hade ju även ”förmånen” att vara i London under ”askmolnsveckan”2010 och få se två derbyvinster på en vecka vilket är få förunnat. Speciellt gunnersmatchen med Rose fantastiska långskott som min absoluta höjdare.

Hur laddar du upp inför matcherna? Ser helst matcherna med andra Spursare på Retro här i Sthlm, och jodå visst blir det en och annan malt innan match för att lugna nerverna.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter? Nej, mitt hjärta är liljevitt. Det blir dock en hel del matcher på nya söderstadion då min son är ett enormt Bajenfan, så visst finns det lite känslor för den klubben också.

Intressen förutom Tottenham? Har ett enormt musikintresse och köper alldeles för mycket vinyl.

Behöver Tottenham förstärka några positioner under sommaren? I så fall vilka? Tycker nog vi har ligans bästa trupp och tycker faktiskt inte att vi ska tokvärva för vansinniga summor som många andra klubbar gör. Men är lite rädd att det blir en slitsam säsong med CL-spel så visst skulle jag vilja se några nya spelare att gå runt på under säsongen. Helst en per lagdel.

Känslor angående WHL, Wembley och den nya Arenan? Följer du bygget och i så fall på vilket sätt.

Blev runt 15 på matcher för mig på WHL och är glad att få ha upplevt dom på en magisk arena. Men jag ser verkligen fram emot nya arenan och följer bygget så mkt det går via sociala medier. Hoppas dock vi kan behålla viss del av atmosfären och stämningen som fanns på WHL. Är inget fan av Wembley som arena, så det känns lite som ett mellanår där jag hoppas att spelarna inte tänker likadan

Tankar om spelprogrammet? Har du redan planerat in någon resa nästa säsong? Åker över redan i September för att se Swanseamatchen. Kommer som sagt att bli en tuff säsong med mkt matcher så…

Tre bästa ölen när man ska dämpa matchnerverna? Har aldrig sett Spurs förlora en match när jag druckit Poppels, så där har du svaret.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS? Trodde nästan jag var ensam Spursanhängare innan jag fick kontakt med THSS. Och det bästa med detta är ju alla fantastiska nya vänner som man får över hela landet som man tillsammans kan både gråta och glädjas tillsammans med.

Ett stort tack till Ulf som slet sig från hängmattan och svarade på mina frågor!

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*