Fans i Fokus: Christopher Hansson Jacobsson

Vad passar bättre under speluppehållet än att titta lite närmare på de svenska fans och eldsjälar som lägger ner tid med på att skriva för THSS hemsida så att vi andra har något att läsa om vår kära klubb?
Namn/ålder?
Christopher Hansson Jacobsson, 32år
Bor/familj?
Sambo
Sysselsättning?
Tågvärd på Öresundstågen
Hur, när och varför blev det Spurs för din del?
Milleniumskiftet när jag blev förälskad i engelska ligafotbollen. Sen har jag alltid älskat fotboll där man först och främst tänker på anfallsspelet och på den tiden fanns de inte så mycket försvarsspel. Det var vinna eller försvinna. Eller rättare sagt, Audere Est Facere 😉
Har du några favoritspelare genom tiderna?
Ett par stycken faktiskt. Edgar Davids korta sejour var grym. Sen har jag alltid tyckt om den lilla pitbullen i alla lag han spelat i. Gillade Modric tills han fick slut på vuxenblöjor. Annars är Ledley King alltid en legend för mig och även Gareth Bale kommer ha en speciell plats i mitt hjärta.
Någon favoritmatch?
Gareth Bale mot Inter. Eller jag menar. Tottenham – Inter. Ja båda mötena var grymma. Men framförallt så var mötet på hemmaplan när Bale körde över Maicon på ett vis jag aldrig sett en spelare av den kalibern bli. Maicon innan den matchen var världens bästa högerback. Efter den matchen var han knappt duglig för att lira med Kirunakorpen.
Åker du och tittar på Tottenham live och har du i så fall någon favoritpub innan/efter match?
Har inte blivit så mycket faktiskt. En gång om jag ska vara ärlig. Vinst mot Everton med 2-1 och Soldado gjorde väl sitt enda spelmål i Spurströjan den matchen. Men jag ångrar att de inte blivit fler gånger på WHL. Nu får man helt enkelt ta sig i kragen och kolla på den nya arenan istället.
Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?
Andra favoritlag? Nu förstår jag inte frågan? Är de något som går att äta eller?
Intressen förutom Tottenham?
Nästan allt som har med fotboll att göra. Har man inte lirat själv så tränar man ungdomslag. Tränar man inte ungdomslag så tittar man på fotboll på tv osv.
Hur en typisk matchdag ut och hur laddar du upp?
Tar på sig tröjan, Ställer fram maskoten (Harry) och ser till att kärringen är tyst. (hon läste när jag skrev detta och gav mig en sådan jävla smäll, men det var lätt värt de)
Känslor angående att Spurs har spelat sin sista match på WHL?
Ja du. Blandat faktiskt. Vi har haft en enorm fördel på WHL om vi tittar rent reslutatmässigt och tittar vi på kommande säsong på Wembley så är jag skeptiskt. Men sen å andra sidan så måste man hänga med i utvecklingen för att själva fortsättas utvecklas i samma takt som själva laget gör. Hoppas bara atmosfären blir densamma om inte bättre på den nya.
Några spelare/positioner som du tycker att Tottenham behöver förstärka på under sommaren?
En ytter som slår sin gubbe i man mot man 9 av 10 gånger. En som kan luckra upp Mourinhos bussar genom att skapa ett övertag i straffområdet. Emil Forsberg, Mbappe i Monaco eller en Ross Barkley. Vill inte ha en Isco eller en liknande typ. Känns redan som vi har laget fullt av sådana spelare. Vill ha en som kan bryta mönstret när de behövs.
Tips på hur man överlever till nästa säsong startar?
Klicka in på Youtube och skriv Bale vs Inter. Kör Repeat ett par gånger om dagen så mår man bra. Annars är Silly Season alltid en höjdare. Och sist men inte minst så får vi nöja oss med U21 EM i sommar.
Berätta lite om din roll i THSS.
Är/har varit skribent för THSS ett tag nu. Men har blivit mindre detta året pga egna uppdrag här hemma. Ställer upp när de behövs men tyvärr har inte tiden riktigt räckt till under modern tids bästa säsong. Får kanske hålla på de så bringar jag inte mer otur 😉
Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?
Varför inte? Tycker det är ett bra sätt att visa att man inte är plastsupporter. Stöd erat lag i vått och torrt!
Tack Christopher för att du tog dig tid att svara på mina frågor!
COYS
/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*