Inför: Hull – Tottenham

Då har vi nått säsongens sista match, och precis som i fjol är det ett redan klart nedflyttat lag som står för motståndet.

Det är inte mycket som står på spel för oss nu med den sista omgången kvar, egentligen ingenting om man kollar på tabellen. Till och med om man kollar på skytteligan kan Harry Kane känna sig säker på att han kommer toppa den efter omgången, om inte Romelu Lukaku gör tre samtidigt som Kane nollar mot Hull givetvis. Någon som lär vilja se sitt lag hålla ett kompakt försvar och inte släppa in ett mål är Hugo Lloris, som är en hållen nolla ifrån att gå upp i delad ledning med Thibaut Courtois.

Dagens match spelas alltså på KCOM Stadium, tillhörande nedflyttningsklara Hull. Hull som, likt Swansea, blivit ett hem för ett antal före detta Spurs-spelare, i detta fall Michael DawsonTom Huddlestone och Ryan Mason. Alla tre kommer inte starta, men det blir ett kul möte då bland annat Dawson för inte så länge sedan gick ut och sade att hans hjärta fortfarande brinner för Tottenham och att det för alltid kommer göra det.

Hull går in i matchen med en del skador. Spelare som Moses OdubajoDavid Meyler, Mason, Lazar Marković och Will Keane har varit borta ett långt tag och förväntades sedan länge tillbaka missa denna match. Harry Maguire och Evandro klev av skadade under förra matchen mot Crystal Palace och kommer missa dagens möte, medan Abel Hernández drog på sig en skada under uppvärmingen senast och är tveksam till spel. För vår del har en spelare lagts till på skadelistan från sexettan mot Leicester senast och den spelaren är Hugo Lloris, som Mauricio Pochettino bekräftade har en knäskada som gör att han är tveksam inför idag. Dock är det inte definitivt att han missar matchen. I övrigt kan vi få tillbaka både Kieran Trippier och Kyle Walker, men den förstnämnda ser mer trolig ut att kunna komma till spel. Danny RoseHarry Winks och Érik Lamela är som vi alla vet sedan tidigare långtidsskadade.

Som tidigare nämnt är det inte mycket som står på spel för varken Hull eller Tottenham. Hull är så klart redan klara för spel i Championship nästa säsong och Tottenham har säkrat sin andraplats och kan varken klättra upp eller halka ned. En motivation för Spurs kan dock vara att inte avsluta säsongen på samma sätt som för ett år sedan. Då var det också en bortamatch mot ett redan klart nedflyttat lag som resulterade i en 5-1-förlust (ber om ursäkt för att jag påminner er om den matchen). Men det Ska inte gå att hända igen och särskilt inte mot Hull. Det borde vara en enkel seger, och spelar alla med fokus på matchen istället för på sommarsemestern kommer det bli en enkel seger. Hur som helst: COYS!

Förväntade startelvor:
HULL: (4–4–2) Jakupović – Elmohamady, Dawson, Ranocchia, Robertson – Grosicki, N’Diaye, Huddlestone, Clucas – Niasse, Mbokani
TOTTEHAM: (4–2–3–1) Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Wanyama – Eriksen, Dele, Son – Kane

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.