Efter succén i 6-1 segern – Kane upp i skytteligaledning

Han var skadad, han blev uträknad och det kändes inte som att han skulle ha en riktig chans att hinna ikapp den där jakten på The Golden Boot, den gyllene fotbollsskon som tilldelas skytteligavinnaren i Premier League.

Sen kom bortamatchen mot Leicester i torsdags – Matchen hade blivit framflyttad på grund av Tottenhams avancemang i FA-cupen och semifinalen mot Chelsea på Wembley tidigare i april gjorde att matchen fick spelas först tidigare denna vecka.

Tottenham som lag hade en fantastisk match – Men, Kane. Han hade en oförglömlig match. Trots att Heung Min Son sköt in två mål och hade en fantastisk match så klev Kane fram och gjorde hela 4 mål.

4 mål som innebär att han klättrat förbi Romelu Lukaku, Everton-anfallaren har haft ett flertal omgångar i ensam i toppen av skytteligan fram tills nu.

Inför sista omgången nu ser läget ut som följande nedan – Everton möter Arsenal på bortaplan och Spurs tar sig an Hull på bortaplan. Hull som redan är klara för nedflyttning har nu endast hedern att slåss för medan Spurs kan snygga till siffrorna i tabellen ytterligare i klubbens bästa Premier League-säsong någonsin.

  1. Kane, 26
  2. Lukaku, 24
  3. Sanchez, 23
  4. Diego Costa, 20
  5. Agüero, 18
  6. Alli, 17
  7. Ibrahimovic, 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.