Crystal Palace – Tottenham 0-1

Som jag förutspådde så avgjorde Christian Eriksen detta derby, dock ej på frispark. Låt mig tala klarspråk redan från början, detta var ingen klang&jubel-föreställning fylld med fotbollspropaganda. Det var ett spänt Londonderby mellan två lag som båda behövde poäng, vilket resulterade i en försvarsinriktad, slarvig och delvis stökig historia med få verkliga målchanser.

Startelvorna är de förväntade. Inledningen av matchen domineras av Crystal Palace. Det är en härlig stämning på Selhurst Park, där de båda lagens supportrar gör sitt bästa för att överrösta varandra. Matchens första rejäla chans kommer i 14:e minuten genom Benteke.

Efter ungefär 20 minuter har Spurs jämnat ut matchbilden. Tyvärr får Wanyama syna det gula kortet tidigt i matchen. Senare blir även Walker och Kane varnade.

Big Sam har verkligen fått fart på sitt Crystal Palace, som stundtals spelar piggt och fyndigt.

Slut på första halvlek som slutar mållös. Två lag som behöver poäng vilket märks på spelet, slarvigt och stökigt utan direkta målchanser.

Dubbelbyte för Spurs i halvtid: Son och Sissoko in istället för Wanyama och Dembele. Poch anser tydligen att något måste hända!

En stund in i andra halvlek blir Crystal Palace:s Sakho skadad och får bäras ut på bår. Ingen ojusthet bakom dock. In med Delaney istället.

Alli med farligt skott efter en timmes spel. Walker strax utanför i 65:e. Ingen skönfotboll att tala om. Dubbelbytet för Spurs ger dock viss effekt genom höjt tempo.

Crystal Palace byter ut Cabaye mot McArthur. Farlig nick av Kane i 77:e.

Mååååål!! 0-1! I 78:e. Eriksen!!

Från ingenstans avlossar dansken ett oväntat skott från distans. Hennessey reagerar för sent och bollen sitter säkert i hans högra hörn. Verkligen skönt att få hål på Crystal Palace. Just när man började tro på en mållös tillställning.

Benteke ut mot Frazier Campbell i 81:a. Målet ger Spurs ny energi och det är närmare 0-2 än 1-1. Fjärdedomaren visar 7 minuters extratid pga skadan på Sakho.

Tottenham gör sitt sista byte i 94:e då Trippier kommer in istället för Alli, som ser sammanbiten ut när han lämnar planen. Sissoko är nyttig att döda tid i matchens slutskede.

Domaren blåser så äntligen av matchen. Tre poäng är bärgade under lättnad i jakten på Chelsea. Vi inkasserar vår åttonde raka PL-seger! Bollinnehavet är 68-32% till Spurs fördel.

Härnäst väntar vår ärkefiende Arsenal hemma på söndag. Ytterligare ett Londonderby alltså. Viktig match!