Inför: Swansea – Tottenham

Förra omgången var lite av en drömomgång för oss, och denna har potential att bli det också. Men då gäller det att vi även gör vår egen uppgift. 

Chelsea tappade som bekant överraskande senast hemma mot Crystal Palace och gav Tottenham en glimt in i titelstriden, som många sagt att de blåa kommer springa iväg med. Spurs är nu sju poäng bakom Chelsea och möter alltså Swansea ikväll samtidigt som Antonio Contes gäng tar sig an Manchester City på Stamford Bridge, en match som är lite av en win-win-situation för oss.

Vad gäller vår match ikväll blir det besök hos ett par familjära ansikten på Liberty Stadium. De före detta Spurs-spelarna Kyle NaughtonTom Carroll och Gylfi Sigurdsson kommer alla troligen starta för walesarna, och det blir ett kul möte då bland annat Carroll gått ut och sagt att han fortfarande är med i WhatsApp-gruppen som spelarna i Tottenham-truppen har.

Swansea går in i matchen med i stort sett samma trupp som i senaste matchen, då de kryssade mot Middlesbrough. Ángel Rangel, Leon Britton och Nathan Dyer kommer definitivt missa kvällens möte medan den viktige anfallaren Fernando Llorente är tveksam. För vår del blev ju skadelistan längre efter senaste matchen då både Victor Wanyama och Harry Winks klev av med smärtor. I efterhand har Mauricio Pochettino bekräftat att Wanyama kommer bedömas innan match och i nuläget är osäker, och att Winks väldigt tråkigt nog spelat färdigt för säsongen. I övrigt är Danny Rose, Érik Lamela och Harry Kane fortsatt frånvarande.

Swansea spelar för att överleva just nu, och det här lär inte bli en enkel match. Laget från Wales går in i omgången sittandes på 17:e-platsen en poäng över strecket, så man behöver samla på sig så många poäng som möjligt just nu. Ligaformen på sistone ser ut som så att man vunnit en match på sina fem senaste, men tittar man bara på hemmaformen i ligan är det tre segrar på fem. Samtidigt ser Tottenhams bortastatistik inte ut som den vassaste, och det var senast mot Burnley som första bortavinsten kom på ett tag. Mötena lagen emellan har dominerats av Tottenham och senast Swansea vann över oss var säsongen 1982/-83. Sedan Swansea gick upp till Premier League igen 2011 har det varit elva möten och 9-2-0 i Tottenhams favör.

Samtidigt som detta lär bli en tuff match är allt annat en tre poäng en besvikelse. Självförtroendet och hoppet som spelarna, förhoppningvis, fick efter förra helgen borde lyfta samtliga och resultera i en minst lika professionell och mogen prestation som den mot Burnley. Hur som helst: COYS!

Förväntade startelvor:
SWANSEA: (4–3–2–1) Fabiański – Naughton, Fernández, Mawson, Olsson – Fer, Cork, Carroll – Narsingh, Sigurdsson – Ayew
TOTTENHAM: (4–2–3–1) Lloris – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Dembélé – Eriksen, Dele, Son – Janssen

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.