Tottenham v Middlesbrough 1-0

En väntad startelva och en väntad matchbild. Det var inte lätt, men till slut fick vi hål på Middlesbrough genom ett straffmål av Harry Kane.

Mauricio Pochettino valde att gå in i matchen med en startelva som var väntad, med två förändringar från 0-0-matchen mot Sunderland. Ben Davies tog Danny Rose plats och Hugo Lloris repade sig från en sjukdom och gick in i stället för Michel Vorm. Det var den gamla vanliga 4-2-3-1-formationen som spelades, något som inte längre känns rätt för det här laget.

Det var Pochettinos 100:e ligamatch sedan han tog över 2014. Det har under den tiden blivit 51 vinster, och den 52:a skulle visa sig komma idag. Men det var inte den lättaste uppgiften att bryta ner ett defensivt väldigt starkt Middlesbrough. Från minut ett var det dominans och i första halvlek knackade vi ständigt på dörren men ingen boll gick in, förutom Harry Kanes bortdömda för offside. Álvaro Negredo hade en nick strax över ribban, och den stora dominansen kändes lik många av de halvlekar vi spelade under höstsäsongen – flera skott utan någon utdelning.

Den andra halvleken fortsatte på samma vis, och man undrade om det skulle hända igen. Arsenal och Liverpool förlorade tidigare under dagen och det var jätteläge för oss att rycka ifrån de nedanför oss och hänga med Chelsea i toppen. Men sedan kom det. Heung-Min Son, som var ett ständigt hot under matchen, fann sig i straffområdet och fintade nästan förbi Bernardo innan försvararen fällde koreanen och domaren blåste straff. Kane steppade upp och satte den stensäkert nere i Víctor Valdés vänstra hörn. 1-0 hade äntligen kommit, men ändå kändes det som att tvåan behövde komma för att man skulle känna sig säker.

Marten de Roon fick ett bra läge i slutminuterna, men 1-0 stod sig och känslan var skön. Tre poäng före Arsenal och niopoängsgapet upp till Chelsea förstorades inte. Något som är oroande inför de kommande veckorna är hur mycket av ett steg nedåt Davies är från Rose. Walesaren gjorde inga överlapp på sin kant utan höll sitt spel säkert och tog inga risker, och det var en stor skillnad mellan spelet på Kyle Walkers högerkant och spelet på vänsterkanten. Återigen gjorde mittfältarna, Victor Wanyama och Mousa Dembélé, en strålande match och Middlesbrough hade inte en chans i mittplanen. Min Man of the Match går till Son, som inte slutade hota Boro-backlinjen trots att han ibland tog fel beslut och frustrerade fansen på White Hart Lane. Men han fixade straffen och gjorde, tillsammans med ett par andra, en väldigt bra insats. Hur som helst: COYS!

Startelvor:

TOTTENHAM: (4-2-3-1) Lloris – Walker, Dier, Alderweireld, Davies – Wanyama, Dembélé – Eriksen, Dele (Winks, 88′), Son (Sissoko, 81′) – Kane (Janssen, 90+3′)
MIDDLESBROUGH: (4-3-3) Valdés – Chambers, Bernardo, Gibson, Fábio – Clayton, de Roon, Forshaw (Guedioura, 62′) – Adama (Bamford, 79′), Negredo, Downing (Stuani, 62′)

Varningar: de Roon (38′)

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.