Inför: Tottenham – Middlesbrough

Sen 18:30-match och Aitor Karankas Middlesbrough hemma. Besvikelsen senast, då endast en poäng plockades samtidigt som konkurrenterna tappade, gör att tre poäng i denna match blir ännu viktigare. 

Chelsea tappade. Liverpool tappade. Arsenal tappade. Manchester United tappade. Vi mötte Sunderland, bottenlaget med David Moyes som tränare, och lyckades inte göra mål. Att se på resultaten i resterande topplags matcher och själv inte kunna vinna mot Sunderland gör lite ont. Men ny omgång, nytt fokus, och Middlesbrough kommer på besök på White Hart Lane. Senaste mötet mellan lagen, när Tottenham reste till Riverside Stadium, gjorde Heung-Min Son levererade i Harry Kanes frånvaro med två mål som räckte till en stark 2-1-vinst. Då fick vi en bra start med två kvicka mål, och det är det som behövs för att vinna mot dessa mindre lag, annars ställs bussen framför Dele Alli och Co. och det blir oerhört svårt att bryta sig igenom.

Vi ska dock inte räkna med en enkel seger den här gången, som vi gjorde mot Sunderland (helt rätt så) och andra lag tidigare. Middlesbrough har hållit nollan i ligan hela sju gånger (jämfört med våra 10) och har tagit poäng borta mot Manchester United såväl som Arsenal. Så mycket som vi vill tro att det kommer bli en enkel trepoängare ska det inte ignoreras att Middlesbrough är ett stabilt defensivt lag som endast släppt in 26 mål, färre än topplag som Manchester City och Liverpool. Det som svikit laget under säsongen är offensiven, som bara mäktat med 19 mål på 23 matcher. Det trots en spets med Álvaro Negredo, som ju hade ett par bra matcher mot oss med Manchester City under André Villas-Boas-tiden.

Vad gäller form har Tottenham som bekant spelat oavgjort de senaste två ligamatcherna efter att ha vunnit de tidigare sex. Med Liverpool som väntar nästa helg hade det varit skönt med vinst på lördag, särskilt då ett par lag i toppstriden har möten där möjligheten finns för dem att tappa poäng. För Middlesbroughs del har de inte vunnit i ligan sedan 17 december, då 3-0 hemma mot Swansea. Det har under säsongen bara blivit en vinst på bortaplan, mot Sunderland i augusti, och en hel del oavgjorda möten, vilket ger oss ännu större hopp inför lördagen.

Gästernas skadelista ser ut som så att Gastón Ramírez och George Friend definitivt missar matchen medan Arsenal-lånet Calum Chambers har en möjlighet att återvända från skada. Januariköpet från Watford, Adlène Guedioura, kommer att finnas med i truppen har Aitor Karanka bekräftat.

För vår del bekräftade Mauricio Pochettino under fredagen att Danny Rose kommer att se en specialist på måndag efter att ha ådragit sig en knäskada i senaste matchen. I övrigt missar Érik Lamela, Jan Vertonghen, Kieran Trippier och Georges-Kévin Nkoudou mötet på White Hart Lane. Däremot är Hugo Lloris tillbaka efter att ha varit sjuk ett par dagar.

Lördagens sena match kommer inte bli lätt. Som tidigare sagt är Middlesbrough väldigt bra i defensiven och det kommer inte bli en enkel uppgift att bryta ner laget. Men spelar vi vårt spel, som tyvärr inte funkar lika bra med en fyrbackslinje samt utan Rose på vänsterkanten, kan det bli som när vi mötte West Bromwich, som är lika Middlesbrough i försvarsspelet. Både Kane och Dele var osynliga senast mot Sunderland och de måste steppa upp och visa vägen då vi inte vill gå in i Liverpool-matchen utan en ligaseger på nästan en månad. Hur som helst: COYS!

Förväntade startelvor:

TOTTENHAM: (4-2-3-1): Vorm – Walker, Dier, Alderweireld, Davies – Wanyama, Dembélé – Eriksen, Dele, Son – Kane
MIDDLESBROUGH: (4-3-3) Valdés – Barragán, Bernardo, Gibson, Fábio – de Roon, Clayton, Forshaw – Adama, Negredo, Stuani

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.