Sunderland-Tottenham 0-0

En mållös match en regnig och kylig tisdagkväll i slutet av januari i Sunderland. Hur roligt kan det vara? Jo, ungefär lika kul som det låter.

Om vi börjar med laguppställningarna.

Sunderland 3-5-2:

Mannone – Kone, Denayer, OShea – Jones, Ndong, Rodwell, Larsson, Manquillo – Borini, Defoe.

Tottenham 4-2-3-1:

Vorm (Lloris sjuk) – Walker, Dier, Alderweireld, Rose – Wanyama, Dembele – Eriksen, Alli, Son – Kane.

Ett ovanligt välorganiserat men defensivt, nära på destruktivt, Sunderland mötte oss denna kväll på Stadium of Light. Det stod ganska snabbt klart att de var fullt nöjda med den poäng de inledde matchen med.

Trots ett massivt spelövertag lyckades vi inte få hål på Mannone i målet. Statistiken talar sitt tydliga språk:

72-28% i bollinnehav, 12-2 i hörnor, 14-3 i skott, 3-1 i skott på mål, men 0-0 i mål.

I minut 38 tvingades Danny Rose halta av planen med en förmodad ankelskada efter ett motlägg. Ersattes av Ben Davies. Låt oss hoppas att det inte blir långvarigt.

Vår startelva såg slitna ut och lyckades inte låsa upp Sunderlands defensiva taktik. Ingen tvekan om att David Moyes var mest nöjd med poängen i bottenstriden.

Vi hade behövt alla tre poäng i jakten på Chelsea. Det enda positiva med denna kväll var att Arsenal tappade alla tre poäng hemma mot Watford (1-2). Innebär att vi går upp på andra plats i tabellen.

Nu får vi samla nya krafter inför lördagens möte mot Middlesborough på WHL. En match som undertecknad följer på plats och förhoppningsvis kan redovisa lite nyheter ifrån.

COYS!

/Tomas J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.