Spurs skickar ytterligare två talanger på lån

Pochettino brukar vara väldigt restriktiv med lån – Där storlagen som Manchester City och Chelsea gärna bygger hela sin akademiverksamhet på att låna ut sina yngre spelare så brukar Pochettino förespråka att han hellre vill att Spurs själva skall träna och utveckla sina talanger. Dock under januari har vi ändå fått se ett ett antal lån som Spurs beviljat och vi har nu även två till att notera till listan.

Luke Amos kommer påbörja ett lån hos Southend United. Anton Walkes kommer flyga över Atlanten och ansluta till Major League Soccer-laget Atlanta United. Båda lånen sträcker sig till slutet av säsongen.

Southend United har en 7:e plats i League One och har en bra chans att ta en Play-Off-plats till Championship. Där hoppas vi att Amos får chansen i rollen som defensiv mittfältare där han verkar trivas bäst. Förhoppningsvis kan spel här också öka chanserna till fortsatt spel i Englands landslag där han redan representerat två gånger tidigare i U18.

Anton Walkes minns några av er säkerligen från matchen mot Gillingham i Ligacupen i början av denna säsong. Något överraskande att han får testa vingarna i Major League Soccer av alla ligor. Om vi får leka med några konspirationsteorier – Kan detta ha att göra något med Tottenhams NFL-samarbete i och med den nya arenan, Atlanta Falcons kanske kommer på besök? Om det finns någon koppling mellan Atlantas MLS-lag och deras NFL-lag har vi inte grävt djupare i.

Däremot om vi skall vara lite mer realistiska så har Poch spelat med Atlantas tränare och deras klubbpresident har ett förflutet i Spurs.

Vi hoppas det blir två fantastiska lån för dessa unga spelare och att de kommer tillbaks till sommaren för att eventuellt kunna slå sig in i Pochettinos trupp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.