Summering av transferrykten

Ännu ett år, ännu ett fönster, ännu fler rykten. Vad händer i ryktesvärlden som rör Tottenham? Vem är på väg till N17? Vem kommer lämna? 

Det är den tiden på året igen. De flesta tänker ett helt nytt år, men som fotbollssupporter tänker man på att Silly Season är igång. Som Spurs-supporter har just januarifönstret inte varit så roligt genom åren. Förutom köpet av Dele Alli för två år sedan har framgången i januarifönstret varit minimal (Ryan Nelsen, Louis Saha, Bongani Khumalo, Steven Pienaar etc.). Huruvida det kommer gå bättre den här gången återstår att se.

*Denna artikel kommer uppdateras under hela transferfönstret och nya rykten kommer tilläggas.

 

Rykten in:

Ross Barkley – 23 år, mittfältare, Everton

Ung engelsk offensiv mittfältare, en våt dröm för Mauricio Pochettino. Barkley spåddes en lysande framtid och fick den oundvikliga ung-engelsk-mittfältare-stämpeln ”nya Gascoigne” och har utvecklats på ett bra sätt hittills i sin karriär. Han är en central figur i Evertons unga offensiv och både Roberto Martínez och Ronald Koeman har försökt bygga laget kring Barkley tillsammans med Romelu Lukaku. Det Barkley skulle erbjuda Tottenham är bra bredd på de offensiva positionerna. Han har sin bästa position centralt men kan arbeta på kanterna också. Vi har just nu Christian Eriksen, Dele Alli, Érik Lamela, Heung-Min Son, Moussa Sissoko, Georges-Kevin Nkoudou och Joshua Onomah som kan spela på positionerna bakom anfallaren och utesluter vi de som inte spelat så mycket eller inte är tillräckligt bra än (Nkoudou och Onomah) har vi fem spelare på tre positioner. Barkley har spelat i Premier League i ett antal år nu och han skulle inte ha svårt att anpassa sig. Steven Gerrard sa i veckan att en flytt till White Hart Lane skulle höja Barkley.

 

Max Meyer – 21, mittfältare, Schalke 04

Ett mål och noll assist. Varför kopplas vi ihop med den här spelaren? Jag ska erkänna att jag inte har någon stenkoll på Meyer, men av att döma från åsikter från diverse journalister och statistik är han väldigt oslipad men kan ha en fin framtid – lite som Clinton N’Jie. Efter Nkoudou tycker jag inte vi ska försöka köpa ännu en sådan spelare. Vad vi behöver just nu är bra bredd och en 21-åring från Bundesliga som lär ta sin tid att anpassa sig till Premier League bör vi undvika.

 

Isco – 24, mittfältare, Real Madrid

Drömvärvningen enligt de flesta, och det helt förståeligt. Spelar i en av världens bästa klubbar, spansk landslagsman, Champions League-vinnare – kan man begära mer? Det är nu andra fönstret i rad vi kopplas ihop med honom och senast var det tydligen lönen som var för hög för Daniel Levy. Jag kan inte se det ändras om inte Isco är villig att gå ner i sin veckopeng men om han gör det borde vi snappa upp honom direkt. Han är bra i omställningsspelet, kan hålla i bollen och är bra på att bjuda in medspelare och hitta kombinationer. Han är egentligen den perfekta spelaren och den spelare som skulle ”ta oss till nästa nivå”, men frågan är på vilket sätt Dele, Eriksen och Lamela, de som just nu ockuperar de centrala områdena, skulle påverkas. Priset ryktas ligga på 40 miljoner pund, vilket förmodligen är det Isco är värd, men jag har lite svårt att se Levy punga ut de pengarna. Han lade dock 30 miljoner pund på Moussa Sissoko.

 

Memphis Depay – 22, mittfältare, Manchester United (numera officiellt klar för Lyon)

Har i princip varit värdelös sedan flytten till Manchester. Då hade han chansen att välja oss men valde att fortsätta arbeta med Louis van Gaal. Men att han varit värdelös i United behöver inte betyda att han inte har något att erbjuda. Han visade väldigt fina kvalitéer under sin tid i PSV och vann skytteligan som ytter i sin sista säsong där. Kan vara den typ av spelare vi söker – snabb och teknisk ytter – och jag hade inte haft något emot ett köp av honom. Attityden hos Memphis är dock lite ur balans, vilket van Gaal och Ryan Giggs kritiserat spelaren för tidigare, och är det något vi vet Pochettino anser är oerhört viktigt är det laganda och skulle en spelare med dålig attityd komma in kan det bara försämra sämjan i laget.

 

Bruma – 22, mittfältare, Galatasaray

Gillade för ett par veckor sedan några Photoshop:ade Instagram-bilder på honom i Tottenham-tröja och givetvis väckte det spekulationer. Efter en mindre lyckad lånesejour i Real Sociedad förra säsongen har Bruma gjort det bra i turkiska ligan hittills i år, då han nätat fem gånger och assisterat vid lika många tillfällen. Portugisen sägs ha uttryckt sin önskan om att få flytta till White Hart Lane, medan Spurs enligt rapporter fått ett bud värt 20 miljoner euro nobbat.

 

Andrea Pinamonti – 17, anfallare, Inter

Pinamonti ses som en av Serie As största framtidslöften och jagas även av sin landsman och Chelseas manager Antonio Conte. Med en kontraktssituation som ser oviss ut vill Tottenham försöka plocka anfallaren för billigt pris. Efter att han fått debutera för A-laget den här säsongen är Inter villiga att erbjuda ynglingen ett femårskontrakt, vilket skulle höja prislappen markant. Något som dock säger emot en värvning av Pinamonti är att han endast gjort ett mål på 22 matcher för Inter Primavera, det vill säga reservlaget.

 

Rykten ut:

Dele Alli – Real Madrid

Mardrömmen egentligen. Dele och Harry Kane är två spelare oss Tottenham-fans verkligen inte vill ska lämna oss. De är både lagets och landets nu-och framtid och att sälja en av dem skulle inte skicka bra signaler från Levy. Real Madrid ska i varje fall vara villiga att lägga 50 miljoner pund. Det är mycket pengar men inte tillräckligt, om vi leker med fantasin och Dele säljs. Med tanke på hur mycket pengar spelare säljs för idag är 50 miljoner pund ingenting. Men vi kan sluta leka med tanken och ändå vara säkra på att vår Dele stannar i många år framöver.

 

Heung-Min Son – PSG

Det här ryktet kom upp innan PSG värvade Julian Draxler och nu när de gjort det känns det väldigt osannolikt att Son skulle gå dit. Han är nu en viktig del av laget och var under en period nästan den enda som gjorde mål för oss. Son stannar – så klart.

 

Tom Carroll – Swansea (numera officiellt klar för Swansea)

Av alla spelare i truppen är Tom Carroll nog den som är närmast dörren. Han har gjort ett framträdande i ligan den här säsongen när han hoppade in i 1-0-vinsten mot Crystal Palace i augusti. Nu när Harry Winks steppat in och imponerat känns det inte som att det finns en väg tillbaka för Carroll och en flytt till ett mindre Premier League-lag känns logiskt. Han lirade på lån i Swansea säsongen 2014-15 och även om laget nu har det tufft kommer han få en lika stor chans från början som alla andra i och med att en ny tränare är på väg in. Han lär i alla fall inte tjäna på att stanna i Tottenham.

 

Joshua Onomah – Hull

Ryktet handlar givetvis om ett lån, och det är det jag tycker Onomah verkligen behöver. Pochettino har under en lång tid varit emot att låna ut unga spelare som ”är nära A-laget” men ska nu alltså vara villig att låta Onomah utvecklas hos en annan klubb. Om Hull lovar att ge Onomah spelminuter tycker jag det är helt rätt att låta honom lämna temporärt. Han kommer få Premier League-erfarenhet, vilket han knappt fått i Spurs, och vi kommer få se hans riktigt jag.

 

Ben Davies – Crystal Palace

Walesaren, som kom till Spurs 2014 från Swansea tillsammans med Michel Vorm, har haft det svårt att få en plats i startelvan med tanke på Danny Rose briljanta spel senaste åren. I början tänkte nog många att Davies kanske skulle kunna ta över vänsterbacksplatsen, men med åren har Rose bara blivit bättre och Davies har bara kommit längre ifrån en startplats. Crystal Palace ska ha lagt ett bud på åtta miljoner pund, som Daniel Levy ska ha sagt nej till. Enligt rapporter sitter Levys prislapp på Davies på 20 miljoner pund, vilket jag inte kan se någon betala för en reservback.

 

 

Skrivet av Faris Geresu

2 comments

  1. Har du försökt att få lån från banker utan framgång? Stort behov av pengar för att få ut av skulden? Behöver pengar för expansion eller etablering av eget företag? För mer information, vänligen kontakta via e-post: larryfox2016@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.