Tottenham v Hull 3-0

There is only one Michael Dawson. He is one of us! Mäktigt att höra den sportsliga och minnnesgoda hemmapubliken hylla den förre Spurshjälten i matchens slutskede.

Men vi tar det från början med startelvorna;

Lloris-Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose-Wanyama, Dier-Sissoko, Alli, Eriksen-Kane

Marshall-Maguire, Dawson, Davies-Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Clucas, Robertson-Snodgrass, Diomande

Domare; Andrew Mariner

Ett Hull som alltså innehåller hela tre fd Spursspelare i startelvan samt Ryan Mason på bänken.

Inledningsvis dominerar Spurs matchen som väntat. Vi kan snart konstatera att vi har ligans bästa och snabbaste ytterbackar. Rose firar triumfer när han efter en kvart rycker förbi på vänsterkanten och lägger upp för Eriksen som obarmhärtigt dundrar upp en vänsterkanon i nättaket, ottagbart för Marshall i Hullmålet. 1-0 är ett faktum.

64-36 i spelövertag efter 20 min talar sitt tydliga språk. Förutom Rose och Walker utmärker sig Sissoko, Alli och en Eriksen på spelhumör. I Hull är det främst de fd Spursspelarna som sticker ut, kanske mest Livermore.

Hull spelar efter hand upp sig och är inte ofarliga. Bl a har nämnde Livermore bra chans att kvittera men Lloris gör en av flera kvalificerade räddningar.

Winks in istället för Alli efter en timmes spel. Nu är det nästa ytterbacks tur att visa sin skicklighet. Kyle Walker agerar speedkula på högerkanten, tar sig förbi Hullförsvaret och spelar fint in till Eriksen, som bara behöver sätta foten till för att rättvist göra 2-0.

Här någonstans börjar luften gå ur Hullspelarna. För att få in ny energi byter Phelan in Ryan Mason istället för Clucas, till publikens applåder. Ytterligare en fd Spursspelare på planen.

Tyvärr kan man konstatera att Harry Kane återigen har en mindre lyckad afton. Tur att vi då har Eriksen tillbaka i gammal god form. När han får ett perfekt frisparksläge avlossar han en underbar frispark som Marshall nätt och jämt kan tippa i stolpen. Wanyama dyker upp och slår lätt in returen till 3-0.

Byten direkt därefter; Kane ut mot Son och i Hull går Livermore ut mot Meyler. Strax därefter Snodgrass ut mot Bowen.

Winks gör ett mycket piggt inhopp som lovar gott. Var även nära att näta i slutet. I 85e tas Sissoko ut mot Onomah. Våra vindsnabba ytterbackar samt Eriksen avgjorde denna match till vår fördel.

Hulls manager Mike Phelan vet att det blir en tuff säsong i bottenskiktet för deras del.

Bäst i Spurs; Christian Eriksen.

/Tomas J

2 comments

  1. Klok analys, du sammanfattar matchen på ett väldigt bra sett. Matchens prestation kommer dock från Andrew Mariner, att han släppte Walker innan han serverade Erisken (och Kane) till målet.

    Först tänkte jag att det var en domarmiss för Walker använde armen, sen tänkte jag om och trodde att Mariner gav oss fördel för vi ärr ett storlag och hade hemmaplan, sen, efter ytterligare en repris ställde jag mig i skamvrån – Mariner hade rätt, Walker knuffar honom inte med armen, han tacklar helt enligt reglerna med axel och vinner duellen genom styrka och fart. Snyggt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.